Checul cu roşii uscate, feta şi măsline negre este un fel de mâncare aspectuos şi aromat, perfect pentru picnicuri sau ca aperitiv, informează linternaute.fr.
Număr de porţii: 6
Ingrediente:
3 ouă mari
200 de grame de făină
1/2 pachet de drojdie uscată
100 mililitri de ulei de măsline (de preferat uleiul în care au stat roşiile uscate)
120 mililitri de lapte
3 căţei de usturoi
12 roşii uscate
125 de grame de brânză feta
50 de grame de măsline negre fără sâmburi
piper
pătrunjel tocat
1 linguriţă pudră de curry (opţional)
Mod de preparare:
1. Ouăle se bat spumă cu făina şi drojdia, se încorporează treptat uleiul, laptele călduţ şi se amestecă bine.
2. Se toacă măslinele, roşiile uscate, brânza se taie cubuleţe, usturoiul se toacă mărunt. Se încorporează toate în amestecul de mai sus, se adaugă piperul, praful de curry şi pătrunjelul.
3. Compoziţia se toarnă într-o formă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace în cuptorul încălzit în prealabil, la 180°C, timp de 45 - 50 de minute. Se verifică dacă este copt cu ajutorul unei scobitori - dacă aceasta iese curată din chec, atunci preparatul este gata.