Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Subiecte de discutat înainte de căsătorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Obiectivul final al unei relaţii stabile, de lungă durată, este în cele mai multe cazuri căsătoria. Înainte de a face însă un pas atât de mare în viaţă, este esenţial ca partenerii care intenţionează să facă un legământ pe viaţă să discute unele subiecte importante.
Este vorba de chestiuni cu impact pe termen lung asupra cărora viitorii soţi trebuie să cadă de acord şi să fie pe aceeaşi lungime de undă, altfel există pericolul ca relaţia să nu reziste.

 

Copiii

Discuţia pe această temă nu ar trebui să fie prea complicată, pentru că, teoretic, există doar două opţiuni: fie vreţi copii, fie nu. Totuşi, uneori se întâmplă ca lucrurile să nu fie atât de simple. Trebuie discutate şi opţiunile pe care le aveţi în cazul în care apar chestiuni neaşteptate. De exemplu, ce se va întâmpla dacă vreţi copii, dar unul dintre dumneavoastră este steril? Sau ce se va întâmpla dacă va apărea o sarcină neplanificată, în ciuda faptului că aţi folosit metode contraceptive? O altă chestiune care trebuie discutată este legată de felul în care se va schimba viaţa de cuplu după naşterea unui copil – de exemplu dacă mama va mai continua să muncească sau va rămâne acasă să se ocupe de educaţia celui mic. Deşi pare un subiect prea puţin profund, discuţia poate fi extinsă în foarte multe direcţii, care trebuie neapărat lămurite.

 

Contractul prenupţial

Pentru majoritatea cuplurilor discuţia referitoare la finanţele familiei se reduce la a calcula care va fi venitul familiei după căsătorie şi a stabili apoi felul în care banii vor fi cheltuiţi.
Există însă şi cazuri speciale, când lucrurile nu sunt la fel de simple. Pentru că există posibilitatea de a semna un contract, pentru că această practică este din ce în ce mai comună şi pentru că un contract prenupţial nu este numai pentru cei foarte bogaţi, ar fi bine să discutaţi acest subiect. Dacă vreunul dintre parteneri deţine un obiect de o valoare substanţială, nu ar fi rău să îşi protejeze bunul respectiv. Mulţi se simt jigniţi de ideea de a semna un astfel de contract, însă nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla în viitor. Viitorii soţi trebuie să dezbată acest subiect, pentru a cădea de acord, într-un fel sau altul, astfel încât să nu apară pe viitor discuţii urâte pe tema finanţelor.

 

Planuri pe termen lung

Acesta este un subiect extrem de important, care trebuie discutat înainte de căsătorie. Uneori, planurile pe termen lung sunt mai greu de definit. De exemplu, fiecare dintre viitorii soţi trebuie să se gândească ce se va întâmpla cu familia dacă unul dintre ei va fi nevoit să lucreze într-un alt oraş.
De asemenea, trebuie discutate planurile de viitor în ceea ce priveşte educaţia sau trebuie stabilit dacă există susţinere reciprocă în cazul în care unul dintre parteneri trebuie să continue sau să prelungească perioada de studiu.

Oana OLARU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subiecte de discutat înainte de căsătorie.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Subiecte de discutat înainte de căsătorie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei