Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rochia, simbolul eleganţei feminine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Designerul american David Meister, ale cărui creaţii au îmbrăcat unele dintre cele mai frumoase femei de la Hollywood, printre care Sharon Stone, Jennifer Hudson şi Diane Lane, a alcătuit recent un clasament al rochiilor care nu trebuie să lipsească din garderoba nici unei femei.
Pe primul loc în acest clasament al eleganţei s-a situat, fără drept de apel, celebra rochiţă neagră. Istoria acestei piese vestimentare indispensabile a început în jurul anilor 1920, când revoluţionara Coco Chanel a dorit să arate întregii lumi că negrul nu este doar culoarea doliului, ci şi culoarea seducţiei şi a feminităţii. Cea care a consacrat rochiţa neagră ca simbol al eleganţei a fost Audrey Hepburn, în ecranizarea „Mic dejun la Tiffany’s”, din 1961. Secvenţa în care aceasta apare purtând o simplă, dar superbă rochie neagră, semnată Hubert de Givenchy, rămâne un punct de referinţă în industria modei. Meister a sfătuit toate doamnele şi domnişoarele să opteze pentru o rochiţă neagră făcută dintr-un material fluid, care să nu se şifoneze foarte uşor şi care să nu facă nici un fel de cute.
Pe locul al doilea pe lista realizată de David Meister se află o rochie colorată de cocteil, adică o rochie elegantă, vaporoasă şi fluidă, de obicei până la genunchi, care este ideală pentru a fi purtată la o petrecere nu foarte formală. Atunci când vine vorba de cocteiluri, cheia pentru o ţinută perfectă este să creaţi un stil simplu, elegant şi feminin în acelaşi timp, nici prea casual, dar nici prea formal. Designerul american vă recomandă să mizaţi pe culori vii, în special în nuanţe de roşu aprins, pentru că aceasta este culoarea sezonului.
Un alt tip de rochie care nu trebuie să îi lipsească nici unei femei este rochia de seară, potrivită pentru un eveniment „cu pretenţii” sau pentru o petrecere formală, unde ţinuta elegantă este obligatorie. Gama de modele de rochii de seară din care puteţi alege este foarte generoasă, deci este imposibil să nu vă găsiţi ceva pe plac. Rochiile de seară nu trebuie însă să fie neapărat foarte scumpe şi foarte pretenţioase: important este ca modelul purtat să vă avantajeze şi să fie în concordanţă cu stilul petrecerii la care participaţi.

 

Rochii de zi cu zi

În clasamentul realizat de David Meister se regăsesc şi două modele de rochii „rezervate” purtării de zi cu zi. Una dintre acestea este o rochie colorată, elegantă, care poate fi purtată atât ziua, cât şi seara - în timpul zilei în cadrul unei ţinute casual, potrivită pentru serviciu, de exemplu, iar seara, transformată cu ajutorul unor accesorii de efect. Meister susţine că o astfel de rochie poate să aibă un imprimeu sau poate să fie uni, în funcţie de preferinţele celei care îl poartă, important fiind să fie versatilă şi comodă. David Meister şi-a completat lista cu un obiect vestimentar extrem de important: o rochie care îmbracă silueta. Designerul susţine că fiecare femeie trebuie să deţină cel puţin o rochie a cărei croială să fie perfect adaptată corpului şi care să pună în valoare formele feminine.

Oana OLARU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rochia, simbolul eleganţei feminine.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rochia, simbolul eleganţei feminine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei