Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2011 - Anul XVI, nr. 33 (4631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bibliotecile cultivă pasiunea pentru lectură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un studiu recent a relevat faptul că tinerii care merg în mod regulat la bibliotecă îşi sporesc semnificativ şansele de a deveni pasionaţi de lectură, spre deosebire de copiii şi adolescenţii care citesc individual.

Rezultatele sondajului de opinie realizat pe un eşantion de peste 17.000 de elevi, cu vârste cuprinse între opt şi 16 ani, au arătat că există o legătură strânsă între mersul la bibliotecă şi rezultatele foarte bune la citit, lucru datorită căruia şi lectura devine o activitate plăcută. Raportul redactat de Trustul American pentru Educaţie pe baza studiului a arătat că aproape două treimi (64,5 la sută) dintre tinerii care merg în mod constant la bibliotecă citesc mai mult decât ar fi de aşteptat pentru vârsta lor.

În schimb, în cazul elevilor care citesc individual, fără a trece pe la sala de lectură, acest procent este de aproape două ori mai mic, respectiv 35,5 la sută. Ca termen de comparaţie, s-a stabilit că aproximativ 63 la sută dintre tinerii care nu apelează la serviciile bibliotecilor citesc mai puţin decât ar trebui.

Studiul a arătat că elevii cu vârste mici care obişnuiesc să împrumute cărţi de la bibliotecă sunt mai pasionaţi de lectură decât cei care nu calcă pragul acestei instituţii şi, în plus, în fiecare zi citesc mai mult decât li se solicită la şcoală. „Studiul nostru confirmă încă o dată, dacă mai era nevoie, ce rol important joacă bibliotecile publice în procesul de alfabetizare”, a explicat Jonathan Douglas, directorul Trustului American pentru Educaţie.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bibliotecile cultivă pasiunea pentru lectură.
 Vizualizări articol: 394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bibliotecile cultivă pasiunea pentru lectură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei