Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 aug 2010 - Anul XV, nr. 203 (4494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" de Andrei Ujică, la Festivalul de Film de la San Sebastian

Filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" de Andrei Ujică va fi prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, care se va desfăşura între 17 şi 25 septembrie, în cadrul unei retrospective dedicate documentarelor, informează site-ul evenimentului.

Documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a avut premiera mondială, anul acesta, la Festivalul de Film la Cannes, în afara competiţiei. Pelicula "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" este realizată după ce autorul, cunoscut pentru filmele sale de montaj, a vizionat peste o mie de ore de imagini de arhivă cu dictatorul român.

Printre filmele care rulează, alături de cel al lui Andrei Ujică, la Festivalul de Film de la San Sebastian în cadrul secţiunii speciale "doc-New paths of non-fiction", se mai numără: "The Filth and the Fury" de Julien Temple (2000), "Fahrenheit 9/11" de Michael Moore (2004) şi "Blokada" (Blockade)" de Sergei Loznitsa (2005).

De asemenea, "Principii de viaţă", în regia lui Constantin Popescu, va fi prezentat în competiţia dedicată regizorilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian. Valoarea premiului competiţiei este de 90.000 de euro, bani care revin următorului proiect al regizorului şi producătorului prezenţi în competiţie.

Alături de pelicula lui Constantin Popescu, în competiţie vor mai fi prezentate filmele "Beautiful Boy" de Shawn Ku, "Blog" de Elena Trape, "Stars to Wish Upon" de Mikel Rueda, "Elsewhere" de Frederic Pelle, "Marieke, Marieke" de Sophie Schoukens, "Dusk" de Hanro Smitsman, "Nothing's All Bad" de Mikkel Munch-Fals, "The Christening" de Marcin Wrona, "Shelter" de Dragomir Sholev, "A Useful Life" de Federico Veiroj, "Lucia" de Niles Atallah, "The Colours of the Mountain" de Carlos Cesar Arbelaez, "Marimbas from Hell" de Julio Hernandez Cordon şi "Single Man" de Hao Jie.

Cu un scenariu semnat de Alex Baciu şi Răzvan Rădulescu, "Principii de viaţă" spune povestea lui Velicanu (Vlad Ivanov), care, la prima vedere, pare un om care are tot ce îşi doreşte: doi copii, o soţie, o casă şi bani. Totuşi, nişte probleme care apar înainte ca el să plece în vacanţă îi pun sub semnul întrebării întreaga existenţă. Din distribuţie mai fac parte actorii Gabriel Huian, Crina Mureşan şi Rodica Lazăr.

"Principii de viaţă" este o coproducţie Hi Film Productions şi Scharf Advertising. Filmul este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (care, în 2008, a acordat proiectului un credit de 1,05 milioane de lei) şi McCann-Erickson, cu participarea HBO România. Potrivit producătoarei Ada Solomon, bugetul total al filmului este de aproximativ 600.000 de euro.

Constantin Popescu a mai realizat, printre altele, scurtmetrajele "Apa" (2007) şi "Faţa galbenă care râde" (2008) şi a semnat regia filmului colectiv "Amintiri din Epoca de Aur", produs de Cristian Mungiu. Lungmetrajul de debut al lui Popescu - "Portretul luptătorului la tinereţe" - a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în februarie anul acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" de Andrei Ujică, la Festivalul de Film de la San Sebastian.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" de Andrei Ujică, la Festivalul de Film de la San Sebastian0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei