Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iun 2010 - Anul XV, nr. 140 (4431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stil de viaţă

Cum luăm decizii corecte

Cu toţii ne întrebăm adesea cum putem descoperi cât de bună este o alegere pentru noi şi cum putem să evaluăm care este direcţia potrivită pentru noi, în anumite momente din viaţă.

De fiecare dată când luăm o decizie care nu este în concordanţă cu dorinţele inimii noastre, nu numai că ne îndepărtăm de ceea ce spunem că dorim de la viaţă, dar ne şi blocăm la nivel psiho-emoţional.

De foarte multe ori acţionăm în virtutea unor automatisme care reprezintă trecutul nostru şi ne trezim în direcţia opusă celei în care vrem să ajungem sau facem alegeri ce reflectă angajamentele noastre ascunse, la nivel subconştient, care ne influenţează gândurile, credinţele şi alegerile. Angajamentele ascunse sunt responsabile pentru discrepanţa dintre ce spunem că vrem şi ce trăim în realitate. Sufletul tânjeşte după toate acele lucruri care ne vor aduce bucurie şi împlinire, în timp ce în subconştient, angajamentele noastre ascunse din trecut, se luptă pentru a fi exprimate şi recunoscute.

Poate v-aţi hotărât de nenumărate ori să vă îmbunătăţiţi imaginea, dar când vine momentul să faceţi schimbări, găsiţi mereu o scuză. S-ar putea ca, atunci când priviţi în profunzime, să descoperiţi că ceea ce va împiedica să vă atingeţi obiectivul propus să fie anumite programări mentale din subconştient, care generează practic un angajament de a nu ieşi în evidenţă.

Atunci când, înaintea unei decizii, ne adresăm întrebările corespunzătoare, putem să evadăm din aceste cicluri repetitive, deoarece străpungem sistemul de negare înrădăcinat în mintea noastră şi ne permitem să luăm deciziile în acord cu interesele noastre.

Întrebările potrivite ne vor trezi şi ne vor oferi forţa necesară pentru a schimba direcţia spre care se îndreaptă viaţa noastră.

Tot ceea ce trebuie să faceţi este să creaţi un set propriu de întrebări, pe care să îl analizaţi şi să îl îmbunătăţiţi permanent. Aceste întrebări vă va ajuta să realizaţi o analiză obiectivă asupra situaţiilor ce implică un act decizional.

Mihai MOISOIU
psiholog
Telefon: 0753937223
www.nearyou.eu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum luăm decizii corecte.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum luăm decizii corecte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei