Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2008 - Anul XIII, nr. 107 (3788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mama este modelul de viaţă după care se ghidează un bărbat pentru alegerea soţiei

Mama este modelul de viaţă după care se ghidează un bărbat pentru alegerea soţiei, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Iowa, Statele Unite, preluat de Reuters.

Dacă mama bărbatului are studii superioare, există mari probabilităţi ca femeia cu care acesta se va căsători să aibă o educaţie similară, potrivit acestui studiu.

Cercetătorii au descoperit că aproape 80% dintre bărbaţii de succes ale căror mame erau absolvente de liceu s-au căsătorit cu femei cu educaţie similară.

Iar 62% dintre bărbaţii ale căror mame aveau studii superioare şi-au ales ca soţii femei care absolviseră facultatea.

"Aceşti tineri au ca model de soţie propriile mame. Au crescut într-o familie în care mama era o femeie educată", a spus sociologul Christine Whelan, coordonator al studiului.

Whelan şi colega sa Christie Boxer au analizat datele despre 3.700 de persoane care au luat parte la un studiu despre bărbaţi şi despre nivelul educaţional al femeilor partenere acestora.

Toţi bărbaţii care au participat la studiu erau persoane de succes, care la 20 - 30 de ani câştigau salarii foarte mari pentru tranşa lor de vârstă.

Cercetătorii au mai descoperit că mamele a peste 70% dintre bărbaţi erau femei cu carieră. Acelaşi grup a prezentat de două ori mai multe probabilităţi de a se căsători cu o femeie care câştiga cel puţin 50.000 de dolari pe an.

Whelan, care a intervievat peste 100 de bărbaţi şi a scris o carte intitulată "Why Smart Men Marry Smart Women" ("De ce bărbaţii deştepţi se căsătoresc cu femei deştepte"), a descoperit că reprezentanţii sexului tare apreciază ideea unei soţii care are o slujbă.

"Sunt din ce în ce mai încântaţi de ideea că nu o să fie singurii care asigură venitul familiei, deci aceşti bărbaţi sunt atraşi de femei care au o slujbă şi care îşi manifestă interesul continuu pentru a munci", a spus aceasta.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama este modelul de viaţă după care se ghidează un bărbat pentru alegerea soţiei.
 Vizualizări articol: 781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mama este modelul de viaţă după care se ghidează un bărbat pentru alegerea soţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei