Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miss Bimbo atrage criticile părinţilor şi ale experţilor din sănătate

Un site ce încurajează fete cu vârste cuprinse între nouă şi 16 ani să îşi facă operaţii estetice şi să adopte diete extreme pentru a-şi crea o imagine perfectă a stârnit furia părinţilor şi a experţilor din sănătate, relatează Times Online, în ediţia de marţi.

Jocul pe internet Miss Bimbo a atras peste 200.000 de fete din Marea Britanie cărora li se spune să le cumpere personajelor virtuale create de ele operaţii de mărire a sânilor şi pastile pentru slăbit.

Experţii din domeniul sănătăţii, un grup al părinţilor şi o organizaţie care reprezintă persoane ce suferă de anorexie şi bulimie au criticat site-ul pentru că transmite mesaje periculoase copiilor impresionabili.

 

Controverse.

Jucătorii de Miss Bimbo trebuie să supravegheze îndeaproape personajele create de ei, să le aleagă dieta, garderoba şi să concureze cu ceilalţi copii pentru a câştiga "dolari bimbo", pe care îi investesc în operaţii estetice, lenjerie intimă şi costumaţii pentru cluburile de noapte.

Site-ul a fost lansat, întâi, în Franţa, unde a stârnit controverse după ce a atras un 1,2 milioane de jucători.

Creatorul site-ului, Nicolas Jacquart, este un om de afaceri francez care, după ce s-a mutat în Londra, a decis să extindă Miss Bimbo şi în Marea Britanie.

Scandalul privind jocul on-line a început în urma unor cercetări care arată că unele fete dezvoltă anorexie sau bulimie la vârste precum şase ani. În plus, din ce în ce mai multe adolescente apelează la chirurgia estetică pentru a-şi mări sânii.

 

Scenariu scris de bărbaţi.

Înscrierea pe site-ul Miss Bimbo este gratuită, dar jucătorii trebuie să plătească 1,50 de lire sterline pe mesaj text, pentru a cumpăra "dolari" pe care să-i investească în personajele lor.

Jacquart susţine că jocul este inofensiv şi îi învaţă pe copii despre lumea reală.

"Jocul este structurat în aşa fel încât oglindeşte, pur şi simplu, viaţa reală. Nu reprezintă o influenţă negativă pentru copii. Ei învaţă să aibă grijă de personajele lor. Misiunile primite şi scopul acestor personaje sunt corecte moral şi îi învaţă pe copii despre viaţa reală", a explicat Jacquart.

El a mai spus că jocul încurajează fetele să mănânce produse sănătoase, precum fructe şi legume, în loc de ciocolată şi că operaţiile estetice sunt doar o parte a acestuia, iar adolescentele nu sunt împinse de la spate să şi le facă.

Chris Evans, partenerul britanic al lui Nicolas Jacquart, a recunoscut că scenariul site-ului a fost scris de bărbaţi şi că aceştia nu au consultat profesionişti care să ia în considerare impactul asupra tinerelor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miss Bimbo atrage criticile părinţilor şi ale experţilor din sănătate.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miss Bimbo atrage criticile părinţilor şi ale experţilor din sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei