Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2008 - Anul XIII, nr. 223 (3904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O criză economică în România poate fi cauzată doar de factori interni

O eventuală criză în economia românească ar putea fi determinată doar de factori interni, evenimentele din SUA, cu influenţe în Europa, având efecte limitate, apreciază Jean Daniel Coendoz, directorul general executiv al grupului elveţian Deon International, care furnizează soluţii de management.

"O criză în economia României poate fi determinată doar de factorii interni periculoşi, cum este creşterea blocajului plăţilor între companii, în timp ce criza care loveşte Statele Unite şi afectează, prin ecou, ţările europene va avea doar efecte limitate. (...) Analiza noastră asupra economiei româneşti şi a creşterii sale puternice ne-a arătat că există câţiva factori importanţi care ar putea conduce la o criză, dar aceştia sunt independenţi de evenimentele financiare internaţionale, în schimb sunt strâns legaţi de evenimentele interne, cum ar fi alegerile generale din noiembrie", a afirmat Coendoz într-un comunicat.

Cel mai important factor ar fi reprezentat, în opinia lui Coendoz, de lipsa de lichidităţi în relaţiile comerciale, mai ales în contractele public-private.

"Întârzierea plăţilor cu peste 45 de zile este un fapt comun în relaţiile comerciale din România. Ceea ce odată era o problemă a întreprinderilor şi instituţiilor de stat acum afectează deopotrivă contractele public-private şi privat-private", a spus el.

Grupul de management strategic Deon International, prezent în România din 1997, furnizează soluţii în domeniu firmelor de stat şi private.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O criză economică în România poate fi cauzată doar de factori interni.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O criză economică în România poate fi cauzată doar de factori interni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei