Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2008 - Anul XIII, nr. 221 (3902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri bugetare suplimentare pentru agricultură, transporturi, justiţie

Ministerele Agriculturii, Transporturilor, Justiţiei, Apărării, Administraţiei şi Internelor vor primi cele mai mari fonduri la a treia rectificare bugetară pe 2008, iar deficitul bugetar va fi stabilit, cel mai probabil, la circa 2,4% din PIB, au declarat ieri surse ministeriale.

Ministerul Agriculturii va beneficia de fonduri bugetare suplimentare pentru subvenţionarea fermierilor şi derularea unor programe de stimulare financiară a tinerilor care doresc să se stabilească în mediul rural, iar Ministerul Justiţiei va primi aproximativ 700 milioane lei pentru plata salariilor restante revendicate şi câştigate de către magistraţi în instanţă.

Pentru Ministerul Transporturilor vor fi alocate fonduri pentru lucrări la infrastructura de transport, inclusiv pentru refacerea drumurile judeţene, iar Ministerul Internelor şi Reformei Administrative va primi bani în plus pentru acoperirea creşterilor de preţuri la combustibili utilizaţi de centralele termice, pentru salariile poliţiştilor şi jandarmilor, precum şi pentru cheltuieli ale unor consilii judeţene şi locale cu diferite proiecte în derulare.

Şi Ministerul Apărării va beneficia de o alocaţie bugetară suplimentară pentru creşterea soldelor şi a diurnelor acordate militarilor din zonele de conflict, precum şi pentru programe de dotare cu echipamente militare.

Deficitul bugetar estimat pentru acest an ar urma să fie stabilit, prin a treia rectificare a bugetului pe 2008, la circa 2,4% din PIB.

"Este posibil un deficit bugetar de 2,38%, dar decizia finală va fi luată odată cu aprobarea ordonanţei de rectificare", au afirmat sursele citate.

Surse oficiale au declarat, săptămâna trecută, că Guvernul pregăteşte a treia rectificare a bugetului pe 2008 prin alocarea de fonduri, printre altele, pentru încălzirea locuinţelor în sezonul rece şi ajutoare sociale, ordonanţa privind rectificarea putând fi adoptată până la sfârşitul acestei luni, înainte de aprobarea bugetului pe anul viitor.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, i-a anunţat pe miniştri, în şedinţa de săptămâna trecută a Guvernului, că proiectul ordonanţei privind a treia rectificare bugetară din 2008 ar putea fi prezentat în reuniunea Cabinetului din această săptămână.

În luna iulie, Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară din acest an, iar deficitul bugetului general consolidat pentru 2008 a fost majorat cu 842 de milioane lei, dar a rămas la nivelul de 2,3% din PIB, în condiţiile revizuirii în sus a Produsului Intern Brut, de la 440 de miliarde lei la 475 de miliarde lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri bugetare suplimentare pentru agricultură, transporturi, justiţie.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fonduri bugetare suplimentare pentru agricultură, transporturi, justiţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai dati bani la magistrati trimis de
(19 sep 2008, 20:31:45
Nu le-ar fi rusine.dupa ce au salarii aproape cit a presedintiei mai vor inca bani nesatuii dracului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei