Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2008 - Anul XIII, nr. 221 (3902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cursul a închis şedinţa la 3,6750 lei/euro

Vânzările de valută ale investitorilor străini au inversat, în partea a doua a şedinţei de ieri, tendinţa de depreciere a leului, astfel că moneda naţională a încheiat ziua la 3,6750 unităţi în raport cu euro, uşor peste nivelul din debut, iar valutele emergente s-au întărit faţă de euro.

"Iniţiativele unor bănci centrale de a injecta dolari pe pieţele financiare, pentru calmarea turbulenţelor din sector, au determinat intrarea investitorilor pe pieţele emergente. Toate valutele din regiune înregistrează creşteri cuprinse între 0,5% şi 1% în raport cu euro, însă decizia jucătorilor locali de a-şi marca profiturile a temperat întărirea leului", a spus un dealer.

Dolarul a atins, ieri, minimul ultimelor trei săptămâni faţă de un coş de valute importante şi s-a depreciat brusc faţă de euro, din cauza intensificării temerilor privind situaţia sectorului financiar şi pieţelor monetare.

La închiderea şedinţei interbancare locale, euro era tranzacţionat pentru 3,6740-3,6760 lei, în creştere cu 2 bani faţă de finele zilei anterioare, când cotaţiile se situau la 3,6540-3,6570 lei/euro.

Primele transferuri din piaţa locală s-au realizat la 3,6680-3,6720 lei/euro, iar panica instalată printre jucătorii locali a determinat majorarea parităţii până la un maxim de 3,6870-3,6880 lei/euro, în prima oră de tranzacţionare.

Până la jumătatea zilei, leul a continuat să se deprecieze în faţa euro, rata de schimb atingând un maxim de 3,6950 lei/euro.

Interesul investitorilor, cu precădere al nerezidenţilor, pentru vânzarea de euro a determinat, în a doua parte a şedinţei, diminuarea cotaţiilor până la un minim de 3,6680 lei/euro. Ulterior, localii şi-au limitat pierderile (stop loss), iar cotaţiile au urcat uşor peste 3,67 lei/euro.

Banca Naţională a României (BNR) a afişat o rata de referinţă de 3,6897 lei/euro, cu 5,09 bani peste cursul calculat miercuri, nivel maxim al ultimelor patru luni. Banca centrală a anunţat un curs de schimb superior celui de ieri la 9 mai, când rata a fost de 3,6952 lei/euro.

Pentru dolarul american, BNR a publicat un curs de referinţă de 2,5540 lei/dolar, în scădere faţă de nivelul de miercuri, de 2,5606 lei/dolar. Leul are aşadar o uşoară tendinţă de apreciere în faţa dolarului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursul a închis şedinţa la 3,6750 lei/euro.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cursul a închis şedinţa la 3,6750 lei/euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei