Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 sep 2008 - Anul XIII, nr. 215 (3896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Active CFR de 123 mil. lei vor fi trecute în domeniul privat al statului

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR SA" va transfera mai multe mijloace fixe, precum linii, podeţe şi instalaţii, din domeniul public al statului în domeniul privat al statului în vederea valorificării sau casării, valoarea de inventar a acestor active fiind de aproximativ 123 milioane de lei.

Scoaterea din funcţiune şi valorificarea sau casarea activelor va fi realizată în baza unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Transporturilor.

Activele se află pe raza de activitate a trei regionale ale companiei, respectiv Iaşi, Galaţi şi Craiova, şi sunt situate, atât pe linii neinteroperabile, cât şi pe linii interoperabile.

Valoarea totală a mijloacelor aflate pe liniile interoperabile se cifrează în inventarul CFR la un total de 114,28 milioane lei, iar celelalte active au o valoare de inventar de 8,66 milioane de lei.

"Scoaterea din funcţiune, casarea şi valorificarea unor mijloace fixe are în vedere redimensionarea şi reconfigurarea staţiilor şi haltelor de mişcare de pe reţeaua CFR în scopul reducerii efortului de întreţinere a unor linii de cale ferată, cât şi scoaterea din funcţiune a anumitor active ce nu mai sunt funcţionale datorită stării tehnice necorespunzătoare, a uzurii avansate şi a depăşirii duratei normale de funcţionare şi neamortizate integral", se menţionează în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Fondurile obţinute prin valorificarea activelor vor fi vărsate la bugetul de stat, după deducerea cheltuielilor aferente lucrărilor de dezafectare a mijloacelor fixe inclusiv a valorilor rămase neamortizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Active CFR de 123 mil. lei vor fi trecute în domeniul privat al statului.
 Vizualizări articol: 343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Active CFR de 123 mil. lei vor fi trecute în domeniul privat al statului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei