Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2008 - Anul XIII, nr. 13 (3694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Propunerile legate de taxa auto, în acord cu prevederile UE

Propunerile României privind modificările care vor fi aduse taxei auto au fost apreciate la Bruxelles ca fiind "în acord cu legislaţia europeană în domeniu", a declarat, ieri, şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Adrian Ciocănea.

Oficiali români s-au întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Taxe şi Uniune Vamală a Comisiei Europene, pentru discuţii pe tema taxei de primă înmatriculare.

 

Colectarea contribuţiilor la fondurile de pensii

Procesul de colectare a contribuţiilor destinate fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) va începe la finele lunii aprilie, după ce se va încheia operaţiunea de repartizare a persoanelor neînscrise sau care au semnat cu mai multe fonduri, a anunţat CSSPP.

"În termen de 30 de zile calendaristice de la încheierea procedurii de aderare iniţială, 17 ianuarie, vor fi repartizate aleatoriu persoanele care nu şi-au definit opţiunea pentru un fond de pensii administrat privat", se arată într-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

 

Cota de lapte alocată fermierilor, suplimentată

Cota de lapte alocată fermierilor care au investit în înfiinţarea sau extinderea unor centre de producţie a laptelui a fost suplimentată, de la 40% la 75% din cantităţile solicitate.

Cantitatea suplimentată provine din rezerva aflată la dispoziţia statului, din volumul reţinut în urma tranzacţiilor de cotă şi din cantităţile rezultate ca urmare a renunţării la cotă.

 

Pauză după şase ore de mers

Transportatorii rutieri vor fi obligaţi să facă pauze la fiecare şase ore de mers, iar timpul de muncă al unui şofer nu va depăşi 48 de ore într-o săptămână, perioada unei zile de activitate fiind limitată la maxim zece ore, dacă transportul este efectuat în timpul nopţii.

Durata maximă a timpului de lucru săptămânal va putea fi prelungită până la maxim 60 de ore, cu condiţia ca, pentru orice perioadă de patru luni consecutive, media timpului de lucru săptămânal să nu depăşească 48 de ore, conform unei hotărâri aprobate, ieri, de Guvern.

Pentru nerespectarea acestor reguli vor fi aplicate amenzi cuprinse între 1.500 şi 4.000 de lei.

 

Creşteri de salarii la bugetari

Salariul mediu al celor 1,39 milioane de angajaţi din sectorul bugetar va creşte în acest an cu circa 10%, în una sau două etape, majorare care presupune o sumă mai mare de la buget faţă de anul trecut de 1,3 miliarde lei, fondul total de salarii urmând să urce la 27,75 miliarde de lei.

Creşterile salariale vor fi, însă, acordate diferenţiat pe categorii de personal, presupunând o indexare generală de 4,5% în luna aprilie şi, pentru unele categorii de personal, o majorare cu 9,1% în luna octombrie, au declarat, ieri, surse din Ministerul Muncii.

 

Rata şomajului în decembrie, 4,1%

Rata şomajului în decembrie 2007, la nivel naţional, a fost de 4,1 la sută, mai mică faţă de aceeaşi perioadă din 2006 cu 1,1 la sută şi mai mică cu 0,1 la sută decât cea din luna precedentă , informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM)

Potrivit ANOFM, numărul total de şomeri corespunzător lunii decembrie a fost de 367.838 de persoane, scăzând cu 4.131 persoane faţă de cel din luna anterioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de sfeclă roşie cu hrean 4 porţii - 20 minute 600g sfeclă roşie în oţet300ml smântână2 linguri hrean proaspăt răzuit1 lingură făină1 linguriţă zahăr± sare, piper Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se... Citeşte