Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2008 - Anul XIII, nr. 13 (3694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu, preocupat de scumpirea alimentelor

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut ieri miniştrilor Agriculturii, Finanţelor şi Internelor să discute cu reprezentanţii patronatelor din sectorul alimentar despre intenţiile acestora de a majora preţurile la produsele comercializate şi să stabilească dacă astfel de creşteri sunt justificate.

"Premierul s-a arătat preocupat de unele declaraţii privind posibile majorări ale preţurilor la produsele alimentare şi a cerut miniştrilor Agriculturii, Finanţelor şi Internelor să aibă consultări cu patronatele din domeniu pentru a vedea dacă vor avea loc aceste majorări şi dacă ele se justifică", se arată într-un comunicat al Guvernului.

La finalul şedinţei, premierul a comentat pe această temă, arătând că deşi piaţa internă nu este confruntată cu o criză a produselor alimentare, a grâului sau a altor cereale, chiar şi după un an agricol "relativ prost", sunt observate încercări de creştere artificială a preţurilor, prin acţiuni speculative.

"Discutând şi cu alţi analişti economici, constatăm că există diferite persoane care au interese economice foarte clare de a veni cu aceste mesaje, semnale pe piaţă, care nu sunt de fapt decât nişte încercări de a induce un climat speculativ", a spus Tăriceanu.

El a prezentat ca exemplu în acest sens preţul de comercializare a uleiului comestibil, mai mare decât preţul mediu din ţările membre ale Uniunii Europene.

"Guvernul nu are intenţia să introducă măsuri de protecţie. Piaţa este deschisă, se pot face importuri care să echilibreze această cerere cu oferta, pentru ca preţurile să nu crească, ci să rămână cel puţin aliniate la nivel european", a afirmat şeful Executivului.

 

Patronatele vor reducerea TVA.

Patronatele din industria alimentară readuc în discuţie reducerea TVA la alimentele de bază pentru temperarea preţurilor din domeniu, care ar putea creşte începând cu luna februarie, ca urmare a deprecierii monedei naţionale şi a costurilor mai mari cu utilităţile.

Reprezentanţii patronatelor anticipează că preţurile vor fi mai mari începând cu luna februarie şi afirmă că Executivul nu ar trebui să ceară justificări, ci să ajute producătorii prin reducerea TVA la alimentele de bază.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu, preocupat de scumpirea alimentelor.
 Vizualizări articol: 392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu, preocupat de scumpirea alimentelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de sfeclă roşie cu hrean 4 porţii - 20 minute 600g sfeclă roşie în oţet300ml smântână2 linguri hrean proaspăt răzuit1 lingură făină1 linguriţă zahăr± sare, piper Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se... Citeşte