Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Premiera de gală a filmului „Despre oameni şi melci” va avea loc în prezenţa regizorului şi a actorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Filmul de neratat al lunii septembrie, „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu, ajunge şi la Fălticeni, în urma unui contract încheiat între primărie şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc. Spectatorii din Fălticeni sunt aşteptaţi, pe 3 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, pentru a se întâlni cu regizorul filmului, Tudor Giurgiu, şi actorii Andi Vasluianu şi Ovidiu Crişan.

„Despre oameni şi melci” va fi proiectat la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni, în perioada 2-4 octombrie, de la orele 17.00 şi 19.00, preţul unui bilet de intrare fiind de 3 lei.

În „Despre oameni şi melci”, spectatorii se vor bucura de prestaţia unor actori români îndrăgiţi, precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunteanu, dar şi de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin şi a fiului său, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard şi a jucat pentru prima dată într-un film românesc.

 

O campanie de readucere a publicului aproape de filmul românesc

Alexandra Buzaş, de la compania de distribuţie Transilvania Film,ne-a declarat: „După o campanie de promovare fără precedent pentru un film românesc, rezultatele obţinute sunt şi ele foarte îmbucurătoare: <Despre oameni şi melci> a înregistrat, de la data lansării filmului la TIFF până în prezent, peste 35.000 de spectatori. Comedia a avut premiera naţională pe data de 14 septembrie, ajungând în prima săptămână în 19 oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane din marele oraşe ale ţării. În afară de proiecţiile din cinematografe tradiţionale, distribuitorii filmului, Transilvania Film şi Ro Image, vor continua să aducă această producţie în faţa publicului din oraşe şi zone care nu dispun de săli de cinematograf, prin metode alternative de proiecţie. În acest scop s-au format trei echipe mobile, care vor organiza proiecţii în regim de spectacole cu bilet, în diferite oraşe din România, în teatre sau case de cultură, proiecţii al căror program va fi preanunţat pe site-ul filmului, www.despreoamenisimelci.ro.Miza distribuitorilor este aceea de a trezi în public dorinţa de a veni cu plăcere şi interes să vadă un film românesc la cinematograf sau în aceste locaţii neconvenţionale”.

 

Despre film

1992, Câmpulung Muscel.Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită, menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după „Legături bolnăvicioase”, care a avut premiera în România în anul 2006. Scenariul îi aparţine lui Ionuţ Teianu, mutat în Franţa din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului. „Despre oameni şi melci” este distribuit în cinematografe de Transilvania Film, în colaborare cu Ro Image.

Site-ul filmului, www.despreoamenisimelci.ro, conţine atât materiale ample din perioada filmărilor, cât şi informaţii la zi, detalii despre campaniile neconvenţionale desfăşurate sau testimoniale cu protagoniştii şi principalii realizatori, iar vizitatorii pot consulta săptămânal programul de difuzare a filmului din cinematografele sau locaţiile speciale, unde se vor desfăşura proiecţiile în oraşele lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiera de gală a filmului „Despre oameni şi melci” va avea loc în prezenţa regizorului şi a actorilor.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Premiera de gală a filmului „Despre oameni şi melci” va avea loc în prezenţa regizorului şi a actorilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei