Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

În curând

Proiectul „Talcioc cultural”, La Fierărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Fierărie lansează în curând proiectul „Talcioc cultural”, care va reuni o berărie, o bibliotecă, standuri de produse făcute manual, butic de muzică, cu instrumente muzicale, o scenă de dimensiuni mari care va găzdui mari artişti şi, central, mese de talcioc, cu umbreluţe.

Purtând numele de „Talcioc cultural”, proiectul este creat sub forma unei piaţete care doreşte să refacă o frântură din La Belle Epoque cu inseraţii de detalii moderne. Talcioc cultural reprezintă un exterior realizat cu atenţie la detalii într-un interior de aproximativ 300 m pătraţi, suficient spaţiu pentru toţi clienţii.

 

Muzeul Bucovinei va avea un spaţiu destinat expoziţiilor

Echipa La Fierărie anunţă clienţii fideli care sunt obişnuiţi cu gustările oferite din partea casei la fiecare comandă, că va exista şi o maşină de popcorn, astfel încât să aibă posibilitatea de a reumple castronul singuri. Parterul, piaţeta în sine, oferă clienţilor posibilitatea de a comanda produsele direct la bar, nefiind nevoie de ospătar.

Vizavi de scenă, un perete este acoperit de un print de dimensiuni mari, cu imaginea unei piaţete reale, luminat de felinare de exterior în același spirit de talcioc. Muzeul Bucovinei va avea un spaţiu destinat, un loc de expunere. Pentru că intenţia echipei La Fierărie este să  promoveze cultura şi tinerii, echipa Străjerilor Cetății Sucevei au şi ei un loc de expunere a recuzitei.

 

Spaţiu pentru nefumători, „Loja burgheză”, „Hanul fierarilor”

Scena, de dimensiuni mari, va fi unul dintre multele puncte de atracţie ale Talciocului. Cu balcon, porţi mari de lemn şi geamuri, reprezintă exteriorul unei clădiri care adăposteşte în interiorul ei separeul de nefumători, astfel încât aceştia să nu fie deranjaţi în vreun fel de fumul de ţigară. Barul, de 11 m lungime, este de fapt împărţit în trei părţi, berării şi bucătărie, şi este realizat cu atenţie din cărămidă, pentru a intensifica imaginea Talciocului. Etajul este împărţit în două loje. Cea din partea dreaptă, „Loja burgheză”, este concepută pentru cei care doresc să rezerve mese pentru evenimente.

Loja din partea stângă a plecat de la ideea de „Ordin al fierarilor”, fiind rezervată exclusiv partenerilor şi prietenilor La Fierărie. „Cum fiecare idee a crescut în timpul construirii micii piațete, Ordinul fierarilor s-a transformat în Hanul fierarilor, având în plus față de primul concept un pat mare, cu perne, draperii și alte piese de decor necesare unui asemenea han. Ambele loje au în plus faţă de parter câte un ospătar pentru a fi la dispoziţia voastră. Spațiul mare permite 300 de locuri pe scaune, doar scaune de bar fiind aproximativ 60 de bucăţi.

„Deşi o parte dintre partenerii noştri au vizitat Talciocul în diferite stadii ale construirii lui şi le-am explicat ce va fi şi cum va fi, Talciocul va fi cu adevărat <văzut> abia când va fi cu adevărat terminat, acest lucru întâmplându-se curând, lansarea fiind pe 11 octombrie”, au explicat reprezentanţii La Fierărie.

În interiorul Talciocului sunt patru stâlpi destinaţi partenerilor, loc unde fiecare dintre ei are posibilitatea de afişare a unor logo-uri, având vizibilitate maximă. Dimensiunile acestor logo-uri sunt de maxim 15 cm înălţime pe 45 cm lăţime (în funcţie de proporţiile şi raportul mărcii).

 

Lansarea noului site www.lafierarie.ro

În acelaşi timp cu proiectul Talcioc cultural, La Fierărie va lansa şi noul site, www.lafierarie.ro, loc prin care se va ține legătura cu „fierarii”, parteneri şi prieteni. Toţi partenerii se vor regăsi acolo, fiecare având în partea de jos a paginii un link.

Reprezentanţii La Fierărie au completat: „Concertele live se vor înmulţi şi vom trece la un alt nivel. Aici şi de acum avem posibilitatea de a merge pe trupe cu un număr mai mare de componenţi, iar sistemul de sunet pe care l-am achiziţionat ne permite acest lucru. Vom aduce în <aerul fierăresc de talcioc> stiluri ca soft rock, rock, blues, country, jazz, vom avea seri de teatru şi muzică de cameră şi vom încerca să acoperim pofta de cultură a oraşului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Talcioc cultural”, La Fierărie.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiectul „Talcioc cultural”, La Fierărie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei