Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2012 - Anul XVII, nr. 163 (5068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Racolări pentru Tabăra meşterilor populari de la Păltinoasa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Pe meşterul popular Toader Ignătescu, care şi-a rânduit la marginea aleii din Parcul central din Gura Humorului (unde s-a desfăşurat în aceste zile Târgul meşteşugarilor) lighioanele sale cioplite din crengi şi rădăcini, botele ciobăneşti şi măştile caricaturale din lemn, l-am surprins în plină campanie de... racolare de membri, pentru tabăra de creaţie pe care o organizează în fiecare vară la Păltinoasa.

 

Cea de-a VIII-a ediţie a taberei de pe malul pârâului Bucovăţ

După ce şi-a „tras” un portret la caricaturistul Leonte Năstase (care a venit de la Vama Veche, unde, cu câteva zile în urmă, a avut o expoziţie de caricatură împreună cu graficienii satirici Costel Pătrăşcanu şi Doru Axinte), Toader Ignătescu şi-a racolat echipa de meşteri cu care, începând chiar de astăzi şi până pe data de 22 iulie, va lucra în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a taberei.

Tabără instalată la intrarea în Păltinoasa, în casa de vacanţă a familiei Ignătescu de pe malul pârâului Bucovăţ, este organizată cu fonduri exclusiv private, fără vreo implicare sau susţinere din partea unor instituţii culturale bugetare.

 

Meşteri populari şi artizani din România şi Republica Moldova

Organizată sub egida Asociaţiei ART - Meşteşugurile Prutului (Iaşi) şi a Asociaţiei “Eudemus” Suceava, tabăra, care, ca şi în anii anteriori, are un nucleu de basarabeni, reuneşte meşteri şi artizani care sunt cioplitori în lemn, împletitori din fibre vegetale, sculptori şi pictori iconari.

Aşa cum spune Toader Ignătescu, în tabăra de pe malul Bucovăţului îi vom întâlni pe basarabenii Vitalie şi Galina Grumeza, Ştefan şi Anişoara Ciumaşu, pe Natalia Cangea, precum şi pe Silvia Cozmâncă (preşedinta Asociaţiei ART - Meşteşugurile Prutului, Iaşi) şi nepoata sa Smaranda, Augustin Ionce (preşedintele Asociaţiei „Eudemus” Suceava), Vasile Neamţu şi nepoata sa Flora (Neamţ), Dan Horgan (Vaslui), Costel Iftinchi (Iaşi), Liviu Şoptelea (Botoşani), Nicolae Gheorghian, Iulian Dziubinski şi Bolek Majerik (Suceava). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Racolări pentru Tabăra meşterilor populari de la Păltinoasa.
 Vizualizări articol: 1066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racolări pentru Tabăra meşterilor populari de la Păltinoasa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei