Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mai 2012 - Anul XVII, nr. 115 (5020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Omagiu lui Caragiale

Teatru de scurt-metraj şi teatru la purtător, de George L. Ostafi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul Caragiale îşi va găsi împlinirea la Suceava prin scoaterea de sub tipar a unui nou volum de teatru semnat de dramaturgul septuagenar George L. Ostafi.

 

18 piese de teatru „de scurt-metraj” şi 51 de satire în versuri

George L. Ostafi, care, cu un an în urmă, îşi lansa la Suceava cel de-al doilea volum de teatru cu titlul „Amprente pe flăcări”, are deja gata pentru tipar un al treilea volum, care cuprinde două segmente ce reunesc 18 piese de teatru „de scurt-metraj” şi 51 de satire în versuri, cuplete şi scheciuri pentru teatrul de cabaret şi stand up comedy.

Volumul, care este un omagiu adus lui I.L. Caragiale în anul în care se împlinesc 160 de ani de la naşterea scriitorului şi 100 de ani de la dispariţia acestuia, va fi cu siguranţă prizat de public, fie ca lectură, fie prin punerea în scenă şi interpretarea comediilor şi cupletelor.

 

Două secţiuni cu iz culinar, „Comedii la grătar” şi „Satire flambate”

Cu umoru-i caracteristic, George L. Ostafi (care, cu jumătate de secol în urmă îşi înscria numele pe afiş alături de cel al lui Caragiale - când, pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi se jucau spectacolele „Conu Leonida faţă cu reacţiunea”, farsă într-un act de I.L. Caragiale, şi „Ultima rădăcină”, piesă semnată de George L. Ostafi) ne propune câteva comedii, farse şi cuplete satirice cu subiecte decupate din contemporaneitate, dispuse în două secţiuni cu iz culinar, „Comedii la grătar” şi „Satire flambate”.

 

Veritabile mostre de umor scenic, care alcătuiesc împreună tabloul caricatural al României postdecembriste

Fie că este vorba de piesele de teatru „Coada de cal” („farsă hipică în două grajduri”), de „Ideologie la cazan” („comedie cu gust de ţuică”), „Vorbă de clacă” („comedie lângă căpiţă”) sau „Apocalipsa” („comedie pe şanţ”), sau de satirele versificate „Dilema lui Scaraoschi”, „Ce-ascunde mâţa cu laba”, „Plecaţi voi că venim noi”, „Ia bordura, na bordura”, „Testamentul beţivului” sau „Ce-am avut şi ce-am pierdut”, dramaturgul sucevean, cu calităţile compoziţionale ale pictorului „care este” (cum ar spune Vanghelie), ne oferă veritabile mostre de umor scenic, care alcătuiesc împreună tabloul caricatural al României postdecembriste.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teatru de scurt-metraj şi teatru la purtător, de George L. Ostafi.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Teatru de scurt-metraj şi teatru la purtător, de George L. Ostafi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei