Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mar 2012 - Anul XVII, nr. 76 (4981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cultural

Michel Soulard şi-a lansat volumul „Farmacist în războiul din Algeria (1960-1961)”, la Casa Prieteniei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Francez din Casa Prieteniei a găzduit miercuri, 28 martie, un eveniment cultural deosebit, lansarea volumului „Pharmacien dans la Guerre d’Algérie (1960-1961)”, în prezenţa autorului, Michel Soulard, evenimentul făcând parte din seria acţiunilor dedicate Zilelor Francofoniei. Michel Soulard, care se prezintă drept „un francez îndrăgostit de România”, a călătorit de mai multe ori în scopuri sociale şi culturale în ţara noastră, dar şi în Polonia şi în ţările Orientului Apropiat. A fost observator ONU şi OSCE în Kosovo, a fondat asociaţii umanitare active, cum ar fi „Farmaciști fără frontiere”.

„Farmacist în războiul din Algeria (1960-1961)” esteo lucrare autobiografică, care prezintă experienţa lui Soulard de cadru medical implicat în numeroase misiuni, în zona liniilor de apărare Morice și a barajului electrificat al frontierei tunisiene, totul pe fundalul conflictelor legate de independenţa statului algerian. Subiectul a trezit atenţia unui public tânăr şi bun cunoscător al limbii franceze, format din studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Litere şi Ştiințe ale Comunicăriidin cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava.

După lansarea volumului de carte a urmat o conferinţă susţinută de autor, memorabilă graţie prezentării fotografiilor-document incluse în volum. Venirea autorului Michel Soulard la Suceava a fost posibilă datorită sprijinului Institutului Francez din Iași şi Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera”, de coordonarea manifestării ocupându-se Nicoleta Moroşan, lector univ. dr. al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din universitatea suceveană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Michel Soulard şi-a lansat volumul „Farmacist în războiul din Algeria (1960-1961)”, la Casa Prieteniei.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Michel Soulard şi-a lansat volumul „Farmacist în războiul din Algeria (1960-1961)”, la Casa Prieteniei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei