Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mar 2012 - Anul XVII, nr. 76 (4981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arhimandrit Timotei Aioanei: „Pelerin în căutarea luminii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă apariţie editorială, „Pelerin în căutarea luminii”, trezeşte interesul iubitorului de carte. Volumul poartă semnătura părintelui Arhimandrit Timotei Aioanei, Mare Ecleziarh al Catedralei Patriarhale şi Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care a adunat în paginile cărţii „articole, evocări, gânduri izvorâte din adâncul inimii, scrise în anii 2010-2011, unele dintre ele publicate de cotidianul Ziarul Lumina şi alte periodice”.

În prefaţa cărţii, părintele Timotei Aioanei spune că lucrarea „Pelerin în căutarea luminii” continuă oarecum apariţiile editoriale din ultimii ani: „Portrete în cuvinte”, „Lumina din viaţa oamenilor”, „Dincolo de cuvinte”, apărute la editura Trinitas (2007 - Mitropolia Moldovei şi Bucovinei), „Cuvântul Vieţii” (2008 - Mitropolia Munteniei şi Dobrogei), Basilica (2010 - Patriarhia Română) „şi cuprinde mărturisiri de suflet aşezate în pagină la momentul respectiv”.

 

„Din viaţa şi lumina celor de lângă noi”

Născut la Rădăşeni, în ţinutul Fălticenilor, locuri pe care le elogiază ori de câte ori are ocazia, „preţuind oamenii şi veşnicia născută la sat”, părintele Timotei Aioanei spune că paginile acestei cărţi, care cuprinde capitolele: „Tâlcuri”, „Portrete şi evocări”, „Istorii”, „Răspunsuri şi cuvinte duhovniceşti”, „sunt inspirate din viaţa şi lumina celor de lângă noi, le închin din toată inima celor care au arătat prin faptele lor că Dumnezeu este Lumina şi Iubirea. Aceasta este calea pe care trebuie să meargă pelerinii care doresc să se bucure de lumina Împărăţiei celei fără de sfârşit”. Răsfoind paginile cărţii, veţi descoperii oameni deosebiţi, personalităţi ale vieţii creştin ortodoxe de ieri şi de azi, ale căror frânturi din viaţă sunt creionate de autor într-un mod armonios, uşor de descifrat şi bine documentate.

 

„Dincolo de întunericul aflat în noi... există încă destulă lumină!”

Chiar dacă de multe ori avem îndoieli, ni se pare că trăim într-o lume nedreaptă, întunecoasă, suntem mereu în faţa unor noi provocări, în faţa unor drumuri lungi, sinuoase, fără ieşire, care ne duc deseori pe margini de prăpastie, părintele Timotei Aioanei ne dă speranţa, prin această carte, că „Nu, dincolo de întunericul aflat în noi şi în lumea tulburată cu care suntem nevoiţi să cochetăm există încă destulă lumină!”. În acelaşi timp, „Pelerin în căutarea luminii”, mai spune autorul,„încearcă, asemenea unui novice timid, să afle bucuria în marea cea învolburată a acestei vieţi”.  

Cartea „Pelerin în căutarea luminii” a apărut la Editura Trinitas, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhimandrit Timotei Aioanei: „Pelerin în căutarea luminii”.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Arhimandrit Timotei Aioanei: „Pelerin în căutarea luminii”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei