Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mar 2012 - Anul XVII, nr. 76 (4981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Dărmăneşti

Campanie de vânătoare a câinilor fără stăpân, după tragica moarte a copilului de 6 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tragicul sfârşit al copilului în vârstă de 6 ani din satul Călineşti Enache, comuna Dărmăneşti, care a murit sfâşiat de câini, a dus la aprobarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care s-a stabilit necesitatea organizării unor campanii de împuşcare a patrupedelor fără stăpân.

Decizia a fost aprobată în unanimitate în şedinţa de ieri a Consiliului Local al comunei Dărmăneşti, urmând a fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp posibil.

Primarul Dan Chidoveţ a declarat: „Chiar de luni vom solicita sprijinul organelor silvice pentru a putea organiza acţiuni de vânătoare care să vizeze eliminarea câinilor fără stăpân. De asemenea, am mai stabilit ca o persoană care abandonează câini, pentru că avem şi cazuri de acest gen, să fie sancţionată cu amenzi cuprinse între 5.000 de lei şi 10.000 de lei”.

Rămâne de văzut acum cât de repede se va putea şi concretiza această hotărâre a Consiliului Local al comunei Dărmăneşti. De precizat că astfel de acţiuni sunt permise pe raza fondurilor de vânătoare, conform legislaţiei în vigoare.   

În urmă cu exact o săptămână, drumul în viaţă al lui Sami Tcaciuc, un copilaş de nici 6 ani, s-a sfârşit brusc, pe o cărare de pe imaşul din Călineşti Enache. Copilul plecase spre casa unei alte familii din sat, acolo unde se aflau fratele mai mare şi tatăl său. Într-un moment în care nu a fost nimeni în zonă pentru a-l salva, micuţul a fost atacat de unul sau doi câini, care pur şi simplu l-au sfâşiat. Muşcăturile fatale, două, au fost în zona gâtului, fiind atât de puternice încât micuţului de numai 6 ani i-a fost secţionate vasele de sânge.

După cumplita tragedia au fost împuşcaţi doi câini, unul fiind ridicat de Direcţia Sanitar Veterinară, iar celălalt dispărând în pădure.

Localnicii şi primarul au spus că în zona cimitirului din sat hoinăreau mai mulţi câini, printre ei şi cei care l-au sfâşiat pe copil. Când vine vorba dacă aceştia au avut sau nu un stăpân, nu există nici o certitudine, însă multe voci spun că era cu siguranţă o persoană care îi hrănea constant.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de vânătoare a câinilor fără stăpân, după tragica moarte a copilului de 6 ani.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
Campanie de vânătoare a câinilor fără stăpân, după tragica moarte a copilului de 6 ani3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vad ca se poate. trimis de
(31 mar 2012, 11:13:17
asteptam astfel de camapanie si la Suceava.. Lungu sa dea startu..asa cum face si la curatenia de primavara.. Sa lase spalatul de bani cu cainii din lunca sucevei.. pana acum nu am vazut pe nimeni sa ridice un caine !!! Vrajeala Vrajeala Vrajeala..
2.   Re trimis de
(31 mar 2012, 13:06:20
Luati masuri , se aude ? la autoritatile locale ma refer . Bani incasati dar de facut nu faceti nimic , va-ti inmultit ca gandacii de colorado si produceti la fel , mai puneti osul la munca , nu urmariti doar interese proprii si de buzunar .
Peste tot e la fel , in orase , sate , comune etc , si in special in zonele populate de rromi . Sincer nu te poti apropia din cauza cainilor care umbla in turma ca oile . Chiar sa cred ca cei responsabili nu stiu ? vrajeala , stiu dar se ocupa de alte probleme lipstite de importanta . Trebuie chemate televiziunile sa filmeze ca sa se vada mai bine
3.   Turbatul trimis de
(31 mar 2012, 16:29:22
frumos vorbit si frumos scris cu miros fetid de campanie electorală, însa din câte cunosc consiliul local nu poate stabili hotărâri ce contravin unor legi organice și nici nu poate stabili amenzi. din auzite în consiliu nu a fost luată nici o hotărâre, singura discutie a fost că sub pretextul fondului forestier se va organiza o vânătoare a cîinilor în rest dezinformare.
4.   Da trimis de
(31 mar 2012, 17:51:14
sper sa veniti la cautare pe zamca !
5.   Sa latre... trimis de
(31 mar 2012, 20:54:32
ucise toate javrele fara stapan,iar care latra ca iubeste javrele nu are decat sa-i adune in curtea lui si sa raspunda in fata legii de ce face javra scapata pe strada.locul javrei e in lant,asa e normal.nepazit si infometat,ucide.
6.   SA SE TERMINE ODATA CU ACESTI CAINI VAGABONZI!!! trimis de
(31 mar 2012, 22:39:49
cu parere de rau, sunt asa zisi 'iubitori de animale',pe care le protejeaza unii, dar la noi in tara sunt copii care nu traiesc asa de bine precum cainii din adaposturi, de aceea ar trebui exterminati odata, sa nu mai moara oameni, mai ales copii nevinovati in astfel de tragedii. SA FIE TERMINATI!!!nu avem bani sa-i castram, mai bine aveti grija de copii orfani si de batranii care traiesc in conditii inumane, sunt fiinte ale lui Dumnezeu, nu au ce manca, cu ce se incalzi, si poate nici cine le deschide usa, dar de einimeni nu-si face mila,nu le intinde o mana de ajutor
7.   Suceava trimis de
(31 mar 2012, 23:29:23
Orasul Suceava si suburbiile nu pot fi de declarate "fonduri de vanatoare"?
8.   Cam tarziu trimis de
( 1 apr 2012, 00:52:25
Domnilor chiar trebuia sa moara copilu ala sfasiat de caini pana se iau masuri??? se putea preveni cu singurantza!!! Lungu beneficiaza de spaga in urma la javrele pe care zice el ca le strange in lunca sucevei.............plina suceava si satele imprejur de javre!!! ne duce cu zaharelu!!!
De ce nu ii impusca ????vrajeala cu legea ca nu are voieee............samd........ alte tari se strang caini fara stapan se face publicitate pt adoptie iar daca nu se gaseste stapan se eutanasiaza!!!! nu se tine pe banii nostrii cum zice el...........sunt unii smecheri care fac burta mare si conduc mertzane!!!
9.   Sa luam masuri! trimis de
( 1 apr 2012, 17:26:00
Buna!

Dragi concetateni, dar de ce nu luam noi masuri cu acesti caini, treptat, si nu mai asteptam sprijinul autoritatilor locale, care oricum nu va veni niciodata. Eu, personal, sunt hotarat sa iau masuri, pentru a-mi proteja familia. Locuiesc intr-o zona din George Enescu, populata de vreo 20 de asemenea caini, care, de nenumarate ori mi-a alergat copilul si sotia.
Sunt foarte hotarat ca de saptamana viitoare sa demarez o actiune personala de lichidare a acestor javre, prin diferite metode.

Cu siguranta veti afla din ziar de aceasta initiativa personala.

O zi si o saptamana excelenta.
9.1  RE: Sa luam masuri! trimis de
( 4 apr 2012, 13:18:39
:)) daca e vorba de haita din spate la mobila poti conta pe ajutorul meu Din cate am auzit STRICNINA nu le da nici o sansa de scapare Dar fii fuarte atent la babele nebune ce hranesc potaile
10.   Buna idee trimis de
( 2 apr 2012, 00:33:10
Iti doresc success..............chiar ce e in orasul nostru.....plin de javre am noroc ca stau la sat dar si peaicea sunt javre.....eu le omor cum pot chiar si le impusc ......caut unde au catzei mici si le le prind si inec in butoi,,,,,,nu se mai poate e jale dragi cetateni hai fiecare care ne pasa de familia noastra si copii in special ..............sa omoram macar o javra si in cateva sapt se va cunoaste diferenta!!!
11.   Rau dar bine trimis de
( 2 apr 2012, 09:54:40
Rau ca au inceput sa ia masurile dupa ce a murit acel copil, dar bine ca macar putem spera ca vor fi evitate alte episoade de genul. E buna ideea lui DUCAS sa luam cetatenii masuri, eu o sustin. Daca omoram fiecare cate 5-6 macar... numai sa ai grija sa nu lasi urme...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei