Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mar 2012 - Anul XVII, nr. 76 (4981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Programe guvernamentale de peste o sută de milioane de lei pentru IMM-uri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programele guvernamentale derulate în sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) dispun în acest an de un buget de 116 milioane de lei, a anunţat deputatul PD-L de Suceava, Ioan Bălan. Bălan a subliniat că IMM-urile pot accesa finanţare prin opt programe.

Cei mai mulţi bani, a spus parlamentarul democrat-liberal, vor fi direcţionaţi către programul „Mihail Kogălniceanu”. Aceasta este destinat pentru 28.000 de beneficiari şi are un buget de 70 de milioane de lei. Alte zece milioane de lei, fonduri nerambursabile, sunt puse de Guvern la dispoziţia tinerilor antreprenori în cadrul programului pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale. În plus, a arătat Bălan, Guvernul a lansat miercuri un nou program pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului, pentru care a fost alocat un buget de un milion de euro.

Bălan a declarat: „Mai multe programe vor fi lansate în luna aprilie. Peste trei săptămâni urmează să fie lansat programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă. Prin acest program, 88 de beneficiari vor putea obţine o finanţare de şapte milioane de lei. Femeile care activează în sectorul IMM-urilor pot participa de pe 22 aprilie la programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale, suma alocată pentru cursuri fiind de 500.000 de lei. Tot în aprilie va fi demarat şi programul naţional multianual pentru înfiinţarea şi dezvoltarea incubatoarelor tehnologice şi de afaceri, pentru care sunt alocaţi 6,15 milioane de lei”.

 

Bălan: „Numărul întreprinderilor nou înfiinţate a depăşit cu peste 30.000 pe cel al firmelor care şi-au închis porţile”

În opinia lui, stimularea întreprinderilor mici şi mijlocii poate genera noi locuri de muncă şi este biletul României spre o creştere economică sănătoasă.

Deputatul Ioan Bălan a declarat: „Misiunea Guvernului Ungureanu este de a consolida ceea ce România a dobândit până acum: o economie predictibilă cu perspective de creştere sustenabilă. Pe fondul succesului programelor demarate de Guvernul Boc, Executivul a alocat un buget de şase ori mai mare anul acesta sectorului IMM, motorul oricărei economii sănătoase. Măsurile de relansare promovate de Guvernul Boc în paralel cu cele de austeritate au făcut ca în perioada 2009 - 2011, marcată de o criză economică severă, numărul întreprinderilor nou înfiinţate să îl depăşească cu peste 30.000 pe cel al firmelor care şi-au închis porţile. Obiectivul actualului Guvern este de a continua acest trend ascendent prin programe speciale dedicate sprijinirii IMM-urilor, generând astfel noi locuri de muncă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programe guvernamentale de peste o sută de milioane de lei pentru IMM-uri.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Programe guvernamentale de peste o sută de milioane de lei pentru IMM-uri1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt dl Balan VISATOR trimis de
(31 mar 2012, 11:33:41
Eu am impresia ca ce viseaza acest om noapte ,vine si spune ziua ,pe ce planeta traiti ,lumea moare de foame ,,,,.....si dv vorbiti de intreprinderi noi,de investitii...nu ne mai pacaliti de data asta ,nu a-ti facut nimic pt judet si nici pt colegiul pt care a-ti fost ales,asta e cruda realitate,am ajuns la capatul rabdarii...
1.1  RE: Pt dl Balan VISATOR trimis de
(31 mar 2012, 19:47:27
Nu-l văd atât de visător pe Balan, cât e Băișanu. Mă aștept mâine - pomâine să se vadă și câștigător.
Balan-Flutur-Lungu chiar au făcut treabă și asta se observă în acest oraș. Ar trebuii să-ți ștergi un pic lentilele..
2.   Comentariu trimis de
(31 mar 2012, 13:00:07
din comentariile de mai sus se vede clar ce/i doare pe oameni si ca aburelile nu mai tin.cui sa mai vanda acest domn blugi ca la politica care a facut/o lumea de abia se descurca cu mancarea.oamenii ,de la cadre didactice,functionari publici,medici, umbla imbracati in haine tot mai vechi si mai ponosite.doar fufele de teapa blondei din fostul guvern isi mai permit sa/si cumpere citeva boarfe dar nu din urma unei munci cinstite ......
3.   .. trimis de
(31 mar 2012, 20:15:45
D-ul Balan știe foarte ce are de făcut. Critice sunt de prisos. Mulți care postează sunt spionei care vor să schimbe mentalități.
4.   Hai sa ne radem trimis de
( 1 apr 2012, 06:50:02
Cine vorbeste de IMM-uri.Domnule balan,iti mai aduci aminte de impozitul forfetar cand ati distrus sute de mii de IMM-uri?Ati adus tara si Suceava in prapastie.Judetul nostru e pe ultimul loc ca salar mediu pe economie,1080 ron.De ce ati vandut zacaminte de cupru de 20 miliarde euro cu 200 milioane euro unei firme fantoma?Noi nu puteam sa-l exploatam si sa abem bani la buget?
5.   .... trimis de
( 1 apr 2012, 19:48:23
pomeni electorale sau cuci ai puterii...
lasati-ne ciocoi besisti
6.   Curiozitate trimis de
( 2 apr 2012, 13:42:34
116 milioane pentru IMM-uri. Intrebarea este: ce ofera IMM-urile in schimb? Dl Balan se dovedeste un "cunoscator". S-au infiintat cu 30000 mai multe IMM-uri decat s-au desfiintat. Asa o precizie! O singura curiozitate am: cate locuri de munca "noi" s-au infiintat prin aceste inginerii? Dsa se margineste sa ne spuna ca "se genereaza noi locuri de munca". Putem si noi, "prostii" de serviciu, sa analizam proportia nr.locuri de munca / (supra) paguba produsa bugetului de stat? (Buget de care, noi, cetatenii de rand, n-avem voie sa ne-atingem, doar e "reforma", dar IMM-urile, da). Adica, sa pricepem: patronii, care fac nazuri cand vrei sa te angajezi, si care, conf. codului muncii (sau al chiulului), pot face orice doresc cu salariatul, sunt finantati din bani publici?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei