Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 dec 2010 - Anul XV, nr. 299 (4590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Balet la Suceava

Aplauze pentru evoluţia tinerilor artişti clujeni, în spectacolul „Spărgătorul de nuci”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Teatrul de Balet Cluj-Napoca a prezentat vineri, 17 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, spectacolul „Spărgătorul de nuci”, balet în două acte, pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski, în viziunea regizorală a lui Alexandru Wolff.  

Personaje de poveste precum Clara, Fritz, Spărgătorul de nuci, Regele şoarecilor, Regina şi Regele Zăpezii, sau Zâna Dulciurilor au prins viaţă, pe muzica lui Ceaikovski, în interpretarea balerinilor de la Cluj.

Câteva sute de suceveni care au ales să urmărească acest spectacol s-au declarat mulţumiţi şi au aplaudat îndelung evoluţia tinerilor artişti clujeni. Crăciunul a venit pentru ei cu o poveste magică, despre lupta dintre forţele binelui şi ale răului.

Coregrafia spectacolului a fost adaptată după cea originală a lui Marius Petipa, scenografia este semnată de Valentin Codoiu, costumele sunt create de Violeta Chetran. Consultant proiect - Marius Loga. 

 

„Încearcă să-i întoarcă pe balerini către balet”

Pe scena suceveană au evoluat vineri 40 de balerini tineri, majoritatea absolvenţi ai Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică, „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca. Directorul Teatrului de Balet Cluj-Napoca, primul teatru de balet privat din ţară, Alexandru Wolff (care a fost manager de proiecte culturale în cadrul proiectului Sibiu - Capitală Culturală Europeană), susţine că proiectul din care face parte şi spectacolul „Spărgătorul de nuci” „încearcă să-i întoarcă pe balerini către balet, să le creeze acestora un mediu în care ei să-şi dorească să muncească şi să-şi îndeplinească visele”.

Andreea Jura, una dintre cele mai talentate balerine ale Teatrului de Balet din Cluj, a interpretat rolul Clarei, în timp ce balerinul Mihai Boncu a fost „Spărgător şi prinţ”.

Marele compozitor P. Ceaikovski a început să lucreze la baletul „Spărgătorul de nuci” în ianuarie 1892 şi în luna martie a aceluiaşi an l-a şi finalizat. Creat cu multă inspiraţie, baletul „Spărgătorul de nuci” a devenit o capodoperă, unde dansul şi muzica - simfonia se completează într-un mod armonios.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aplauze pentru evoluţia tinerilor artişti clujeni, în spectacolul „Spărgătorul de nuci”.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aplauze pentru evoluţia tinerilor artişti clujeni, în spectacolul „Spărgătorul de nuci”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei