Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2015 - Anul XX, nr. 282 (6094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O şansă pentru viitor pentru profesorii de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava

La Colegiul Economic„Dimitrie Cantemir” Suceava se desfăşoară proiectul ERASMUS+ KA1, acţiunea cheie Learning mobility of individuals - Mobility of learners and staff, tipul acţiunii VET learner and staff mobility, cu titlul “O şansă pentru viitor”, cu numărul de înregistrare 2015-1-RO01-KA102-014528.

În perioada 9-13 noiembrie 2015, cinci profesori de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava, din catedra Turism şi Alimentaţie, au participat la un stagiu de formare de cinci zile în Valencia, Spania, ocazie cu care au cunoscut şi experimentat modalităţile de colaborare dintre şcoli, întreprinderi şi comunitatea locală în ceea ce priveşte desfăşurarea stagiilor de practică în cadrul calificării Tehnician în turism. Programul de formare a vizat actualizarea şi îmbunătăţirea metodelor şi practicilor inovatoare în domeniul formării profesionale iniţiale şi dezvoltării profesionale a cadrelor didactice care predau instruire practică la clasele de turism şi formarea competenţelor cheie şi tehnice necesare absolvenţilor de turism la locul de muncă în vederea adaptării la schimbările survenite în contextul socio-economic naţional şi internaţional.

Organizaţia de primire Sistema Practices S.L. – Esmovia, Limited company, B97708069, C/Martinez Cubells, 2, pta 6, 46002, Valencia, Spania, a oferit servicii de consultanţă şi formare profesională la standarde internaţionale.

Stagiul de formare la care au participat cei cinci profesori care predau discipline de turism (Hagiu Luminiţa, Vranciu Livia Elena, Trufin Eugenia, Sfichi Florentina Elena, Maţipiuc Viorela Emilia) a fost structurat în cinci zile, opt ore pe zi, şi a presupus un permanent schimb de bune practici cu profesorii şi agenţii economici din Spania pentru a ajusta instrumentele de monitorizare, evaluare şi certificare utilizate în cadrul modulelor de practică comasată –„Bucătărie regională”, „Bucătărie naţională şi internaţională”, „Operaţiuni tehnice în agenţia de turism”, „Relaţii în agenţia de turism” (module de practică comasată la clasele X-XI-XII – calificarea Tehnician în turism), după cum urmează:

-     Prezentarea organizațiilor partenere: structura, specific, staff şi a așteptărilor participanților de la această mobilitate.

-     Activităţi la sediul partenerilor: PAX Instituto Tecnico Profesionale, Escuela Profesional Xavier, Altaviana school.

-    Mese rotunde şi dezbateri pe temele: „Procedura de desfăşurare a stagiilor de practică”, „Contractul de practică şcoală – elev – agent economic”, „Dezvoltarea competenţelor sociale la elevi prin intermediul stagiilor de practică”, dezbatere pe tema securităţii la locul de muncă a elevilor care desfăşoară stagii de practică la agentul economic.

 

-      Prezentări realizate de parteneri pe temele: „Colaborarea cu agenţii economici în vederea desfăşurării stagiilor de practică a elevilor”, “Rolul şi responsabilitățile partenerilor de practică – şcoală – agent economic – elev”, „Învăţarea prin practică”.

-     Asistenţe la activităţi de formare privind pregătirea stagiului de practică.

-     Ateliere de lucru – realizarea de fişe care vor face parte din produsul final – caiet de practică – care va fi folosit de profesori şi elevi la orele de instruire practică comasată.

-     Reuniune finală cu coordonatorul programului: evaluarea activității de formare, înmânarea documentelor: Certificate de participare la activității de formare, certificate Europass Mobility şi raportul final al programului produs de organizaţia gazdă.

-     Dezbateri şi analiza activităţilor prezentate, concluzii, îmbunătăţiri.

Evaluarea a fost realizată sub formă de colocviu în care cei cinci profesori participanţi au prezentat portofoliile cu materiale realizate. Programul de formare a promovat inserţia profesională pe piaţa internaţională a muncii, competitivitatea, creativitatea şi spiritul antreprenorial, satisfăcând astfel nevoia exprimată de profesorii colegiului de a cunoaşte şi experimenta modalităţile de colaborare dintre şcoli, întreprinderi şi comunitatea locală în ceea ce priveşte desfăşurarea stagiilor de practică în cadrul calificării Tehnician în turism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O şansă pentru viitor pentru profesorii de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.
 Vizualizări articol: 3326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O şansă pentru viitor pentru profesorii de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Coltul cititorului

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Orez cu ou Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este prea departe, iată o soluție simplă și rapidă care ar putea deveni o preferință pentru un mic-dejun ușor, gustos și... Citeşte