Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mai 2012 - Anul XVII, nr. 115 (5020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Un impresar extraordinar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am citit acum câţiva ani un articol de opinie în presa românească, în care autorul se lua tare urât de formaţia „Beatles”. Spunea el acolo că gloria pletoşilor legendari e nemeritată şi că, pe lângă marile grupuri de muzică rock, cei patru băieţi din oraşul Liverpool cântă nişte melodioare simpluţe. Cântece scurte, care durează trei-patru minute bucata. Mihaela (Michelle), frumoasa mea (ma belle)... Sau ea te iubeşte, ye-ye-ye, eu dansez numai cu ea, obladi-oblada, hai dansează şi mata, că nu ţi-o cădea fusta, ţine-o tot aşa, mândruliţa mea.

Totuşi, autorul, un tip care mi s-a părut destul de frustrat, admitea că beatleşii au câteva cântece pe care le clasifica drept „frumuşele”. Dar considera că e zadarnic să cauţi la ei piese perfecte, precum „July morning” de Uriah Heep, „Stairway to Heaven” de Led Zeppelin, „The end” de Doors sau „Child in time” de Deep Purple.

Probabil că frustratului îi plăcea în mod deosebit „Deep Purple”, fiindcă amintea – destul de pertinent - că din această formaţie s-au bifurcat altele două, aproape la fel de mari: „Rainbow” a lui Ritchie Blackmore şi „Whitesnake” a lui David Coverdale.

Deşi la început articolul m-a indignat, trecând la proba de chibzuială i-am dat oarecare dreptate tipului care-l scrisese. Formaţii ca „Animals”, „Procol Harum”, „Kinks” şi „Hollies”, nu-s departe calitativ de cvartetul John-Paul-George-Ringo. Ca marketing însă, „Beatles” reprezintă într-adevăr un succes. Frumuşei, cu tunsoarea turnând gaz pe libidoul adolescentelor care azi sunt străbunici, grupul a speculat perfect pe piaţa muzicală.

Dar meritul nu a fost nici pe departe al celor patru. Mâna de impresar a lui Brian Epstein şi-a arătat măiestria. Despre Epstein se zice îndreptăţit că succesul obţinut cu „Beatles” îl putea avea cu aproape orice altă formaţie de care s-ar fi ocupat. Însuşi Mc Cartney recunoştea asta, numindu-l pe Epstein al cincilea membru al formaţiei. Eu aş zice că era chiar primul membru. Nu de pomană era evreu, provenit dintr-o familie din Lituania.

La puţin timp după ce Brian Epstein a murit, beatleşii au început să se certe ca nişte ţaţe. Cearta lor s-a terminat prin destrămarea grupului.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un impresar extraordinar.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un impresar extraordinar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei