Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2009 - Anul XIV, nr. 79 (4065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Mercedes a adus noua generaţie E-Klasse şi în România

Mercedes ne arată că luxul şi performanţele unei maşini premium pot ajunge la cote impresionante. Se întâmplă pe noua generaţie E-Klasse, disponibilă acum şi în România, la un preţ de bază fixat la 34.950 de euro fără TVA.

Generaţia precedentă, cu o carieră de şapte ani, s-a bucurat de aprecierea a peste 1,5 milioane de clienţi din întreaga lume. Cea de acum a pornit deja cu dreptul, numărul comenzilor ajungând în prezent la 50.000. „Modelul actual şi predecesorii acestuia au fost „inima” mărcii Mercedes-Benz preţ de şase decenii", declară Klaus Maier, vicepreşedintele departamentului de vânzări şi marketing.

Noul E-Klasse este cea mai aerodinamică limuzina premium a momentului, susţine Mercedes. Acest fapt permite sedanului de clasă medie să consume cu aproximativ 0,25 litri mai puţin la 100 km în momentul în care se rulează cu o viteză de 130 km/h. Distinctă, cu o personalitate puternică şi un rafinament pe măsură aşteptărilor, proaspăta generaţie redefineşte noţiunea de confort, stil şi ambianţă interioară. Dar E-Klasse este chiar mai mult decât atât, este o vitrină tehnologică şi o rampă de lansare pentru o sumedenie de sisteme avansate.

Pachetul „Lane Safety” ajută la prevenirea depăşirilor accidentale a benzii de circulaţie. Când sistemul detectează o abatere de la cursul firesc al maşinii, şoferul este avertizat prin intermediul vibraţiilor volanului. Sistemul Inteligent de Iluminat (ILS), sistemul de iluminare diurnă cu LED-uri sau tehnologia Speed Limit Assist, care recunoaşte semnele de circulaţie pentru limitarea vitezei, sunt doar câteva „delicii” oferite pe noul E-Klasse. Şi totuşi cireaşa de pe tort pare să fie tehnologia inovatoare Attention Sistem, de detectare a oboselii la volan (dotare standard!). Cu ajutorul unor mijloace extrem de sensibile, maşina este capabilă să monitorizare atenţia şoferului şi îl avertizează în caz de pierdere a concentrării.

Dacă tehnic şi mecanic E-Klasse nu pretinde, ci chiar este la un pas de perfecţiune, sub aspect stilistic sedanul din clasa medie se prezintă ireproşabil.

Designul nu iese din tiparele cunoscute modelelor „E” dar adoptă un aer contemporan. Nu este agresiv, ci reflectă fineţe şi somptuozitate. Grila motorului este cromată în întregime, blocurile optice faţă sunt tot în număr de patru dar cu proporţii şi forme diferite, în timp ce stopurile marchează o nouă tendinţă care readuce în atenţie stilul clasic, asemănător celui din anii 80.

Spaţiul interior va fi cel mai mare din clasa sa, Mercedes păstrându-şi astfel renumele de lider în ceea ce priveşte confortul, atât ca spaţiu asigurat la interior cât şi cel generat de noile amortizoare adaptive şi suspensiilor pe aer optimizate. Partea de motorizare este un alt capitol din acest proiect dus la bun sfârşit de inginerii Mercedes. Motorizări mai puternice, dar şi cu emisii mai curate, un consum decent şi, nu în ultimul rând, un răspuns imediat – aceasta a fost tema de lucru pentru noua generaţie.

E-Klasse dispune de agregate ce dezvoltă 136, 170, 204 şi 231 de cai putere, ultimul va figura sub sigla tehnolgiei BlueTec. În familia benzinarelor motoarele au puteri cuprinse între 184 şi 525 CP. Modelul are o caroserie cu o rigiditate torsională cu 30% mai mare decât la vechiul E-Klasse şi un şasiu mult mai rezistent. Pe parcursul dezvoltării sale, noul sedan premium a fost supus la peste 150 de teste de impact la mare viteză şi la peste 17.000 de simulări de accidente reale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mercedes a adus noua generaţie E-Klasse şi în România.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mercedes a adus noua generaţie E-Klasse şi în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei