Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2009 - Anul XIV, nr. 79 (4065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

BMW X6M a fost dezvăluit oficial

BMW a transformat weekend-ul care tocmai s-a încheiat într-o „sărbătoare” pentru iubitorii mărcii. Îndelung aşteptat şi comentat, noul SUV de performanţă X6M şi-a făcut simţită prezenţa deocamdată prezentat doar prin intermediul unui set de fotografii oficiale şi a informaţiilor de rigoare.

Versiunea sportivă utilizează serviciile unui propulsor V8 M TwinPower Turbo care dezvoltă 555 CP disponibili în plaja 5.750 - 6.000 rpm. Motorul cu o cilindree de 4,4 litri are la origine un propulsor cu aceeaşi capacitate cilindrică, dar care dezvoltă 408 CP. Pentru inginerii BMW obţinerea celor 147 de cai putere a reprezentat un adevărat triumf având în vedere tehnologiile şi complexitatea motorului. Noul V8 M TwinPower Turbo este primul propulsor din lume cu o evacuare comună pentru ambele rânduri de cilindri. O altă particularitate acestui agregat este faptul că turbosuflanta şi convertorii catalitici sunt amplasaţi în secţiunea „V” între cele două rânduri de cilindri, asigurând un răspuns spontan şi direct, tipic versiunilor BMW M, la fel ca şi un val consistent de cuplu motor furnizat tot timpul. X6M generează 680 Nm permanent în intervalul 1.500 - 5.650 rpm, ceea ce face ca forţa sportivului SUV să simţită chiar fără a apăsa foarte violent pedala de acceleraţie. Un cuplu mare care porneşte de la turaţii joase înseamnă în primul rând un consum mai mic, eforturi mai mici din partea celui care şofează şi automat mai mult confort în timpul condusului.

Noul SUV de performanţă demarează de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde şi de la 0 la 200 km/h în 16,9 secunde. Viteza maximă poate ajunge la 275 km/h,dacă clientul o cere,sau poate fi limitată electronic la 275 km/h.

 Cu ajutorul sistemului avansat de tracţiune integrală xDrive, gestionarea puterii motorului se face în modul cel mai bun cu putinţă,stabilitatea în timpul rulării fiind un factor definitoriu pentru bolidul X6M. Motorul este cuplat la o cutie automată cu şase trepte, care beneficiază de numeroase optimizări.

Deşi are sub capotă 555 cai putere, super-sportivul SUV consumă în ciclu combinat 13,9 litri /100 km/h şi 10,8 litri în regim extra-urban. Precauţi din fire, nemţii au echipat modelul cu un rezervor în care încap 85 de litri de benzină, care se vor dovedi oricum insuficienţi pentru cei cu un stil de şofat foarte agresiv.

Din punct de vedere estetic, X6M diferă de X6 la secţiunea frontală unde spoilerul faţă găzduieşte două prize de aerisire cu o formă aproape pătrată.

Difuzorul spate, evacuările duble şi semnalizatoarele poziţionate pe aripi sunt alte elemente care individualizează versiunea sportivă.

Interiorul beneficiază de materiale de înaltă calitate folosite pe modelele de lux BMW Individual şi o serie de dotări multiple atât opţionale cât şi standard. Din ultima categorie fac parte scaunele cu reglaj electric şi memorie, scaune faţă încălzite, sistem de climatizare bi-zonă. Instrumentarul de bord este preluat de la versiunile Individual, la fel ca şi pielea folosită la decorarea habitaclului.

Opţional este disponibil un sistem profesional audio şi de navigaţie, instalaţie de climatizare în patru zone, trapă acţionată electric, sistem de ventilare activă a scaunelor şi integral piele pentru toate componentele din interior.

BMW va lansa oficial noul X6M pe data de 9 aprilie 2009 la Salonul Internaţional Auto de la New York.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BMW X6M a fost dezvăluit oficial.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
BMW X6M a fost dezvăluit oficial5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei