Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2008 - Anul XIII, nr. 238 (3919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Hyundai i20, citadina care l-a scos la pensie pe Getz

Hyundai a pus punctul pe "i" la Paris. Aşa cum anunţase anterior, modelul Getz va fi înlocuit cu un automobil cu aer european, ce emite mai multe pretenţii dar oferă în schimb la fel de multe beneficii şi satisfacţii.

Botezat i20, acesta va ataca în forţă Dacia Sandero, Opel Corsa, Renault Clio, Skoda Fabia, dar şi noul Ford Fiesta. Este un model complet nou desenat la Centrul de Stil din Germania, ce va căuta să atragă de partea sa în special clienţii tineri.

Estetica exteriorului, cu influenţe de la fratele mai mare i30, va juca un rol important în succesul şi cariera micului vehicul de oraş, hatchback-ul coreean fiind una din cele mai simpatice apariţii în clasa subcompactă.

Deşi este mai mic în dimensiuni - 4,1 m lungime, 2,525 m ampatament - decât modelul pe care îl înlocuieşte, i20 va oferi un grad de confort superior. Interiorul poate găzdui chiar şi cinci persoane, deşi sunt patru locuri individuale la interior, acesta evidenţiindu-se prin calitatea finisajelor şi a materialelor ce se ridică la nivelul unor modele cu o clasă mai sus. Noul i20 dispune de un volum de încărcare al portbagajului de 295 de litri, una din cele mai mari valori din segment.

Subcompactul model primeşte o notă bună la capitolul dotări, în special la partea de siguranţă. Hyundai echipează cu sistemul ESP, şase airbaguri, tetiere active, sistem Isofix de fixare a scaunului pentru copii, şi indicator pentru monitorizarea presiunii în pneuri. În funcţie de versiunea aleasă, clientul poate găsi pe lista echipamentelor standard climatizator sau volan multifuncţional cu comenzi pentru radio sau CD.

Spre deosebire de multe modele concurente, Hyundai i20 va alinia o paletă de motorizări ce includ şapte unităţi, din care trei sunt pe benzină şi patru pe motorină. Clienţii vor putea alege între unităţile pe benzină de 1.2 litri - 78 cai putere (consum 5.2 litri/100 km) şi cele de 1.4 litri ce produc 100 şi respectiv 126 de cai putere. În gama propulsoarelor diesel sunt disponibile unităţile de 1.4 litri de 75 şi 90 de cai putere, 1.6 litri de 115 cai putere (consum 4.3 litri/100 km) şi 1.6 litri de 128 de cai putere. Cu excepţia motoarelor diesel de 1.6 litri care sunt cuplate la cutii manuale cu şase trepte, restul agregatelor sunt legate la transmisii cu cinci trepte, sau opţional la cutia automată cu patru trepte în cazul unităţilor pe benzină de 100 şi 126 CP. Pe viitor va exista şi o versiune ultra-economică denumită i-blue, ce va dispune de un motor 1.4 CRDi de 90 CP, pneuri cu rezistenţă redusă la înaintare, aerodinamică îmbunătăţită şi o cutie în şase rapoarte.

Hyundai i20 va fi comercializat din noiembrie 2008 în Europa, mai întâi în versiunea de caroserie hatchback în cinci uşi, urmând ca din ianuarie 2009 să fie introdusă şi cea în trei uşi. Noua maşină de clasă B va mai fi livrată pe pieţele din Asia şi America Latină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hyundai i20, citadina care l-a scos la pensie pe Getz .
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Hyundai i20, citadina care l-a scos la pensie pe Getz5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei