Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2008 - Anul XIII, nr. 130 (3811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Dacia Sandero, de la 6.890 de euro, în România

Dacia bifează încă o premieră în segmentul low-cost.

Marţi, 3 iunie 2008, a avut loc lansarea oficială a noului Sandero, al cincilea vehicul din gama producătorului autohton.

Evenimentul, intens mediatizat, s-a desfăşurat la Bucureşti, la complexul World Trade Plaza, locaţia unde mult aşteptatul automobil a fost dezvelit în cadrul unui spectacol de magie, sunet şi culoare, sub identitatea: „Dacia Sandero, o apariţie incredibilă”.

 

Preţ bun.

Modelul compact este introdus pe piaţa românească la preţ de pornire mai mic decât în alte ţări europene, dar este cu aproape 500 de euro mai scump decât versiunea de bază Logan.

Noul Sandero costă 6.890 euro (cu toate taxele incluse) faţă de 6.400 de euro cu TVA inclus, pentru Logan berlină.

Situaţia stă exact invers în ceea ce priveşte versiunea de vârf. Pentru Sandero Prestige se va plăti 9850 de euro (TVA inclus), comparativ cu Logan Partener ce are un preţ de 10.500 de euro cu toate taxele incluse.

 

Noutăţi.

Proaspătul model low-cost este primul care afişează noul logo Dacia şi care beneficiază de o garanţie standard de 36 de luni sau 100.000 km, în timp ce reviziile vor fi realizate la fiecare 20.000 km, ceea ce implică automat costuri de exploatare mai reduse: cu 17% pentru motorizările pe benzină şi 34% pentru motorizările diesel.

Sandero este primul hachtback din gama constructorului român şi în acelaşi timp singurul vehicul din clasa compactelor B, vândut la un preţ sub 7000 de euro în care beneficiezi ca dotare standard de airbag pentru şofer, sistem ABS şi AFU (asistenţa la frânarea de urgenţă), trei centuri de siguranţă spate reglabile pe înălţime şi banchetă rabatabilă.

 

Polivalent şi accesibil.

Dacia susţine că noul lor automobil compact este unul polivalent şi accesibil ce se adresează segmentului de clienţi tineri, raţionali şi pragmatici, cu o componentă feminină importantă.

Sandero se încadrează perfect în clasa compactelor B având dimensiunile: lungime 4,02 m, lăţime 1,75 m şi ampatament de 2,59 m. Portbagajul cu un volum de 320 de litri este ceva mai mic decât la Logan, dar oferă o mai mare accesibilitate, avantaj specific maşinilor hatchback.

Sandero preia platforma şi motorizările de pe Logan, aşa că la acest capitol nu sunt deloc surprize.

 

Două variante anul acesta.

Autoturismul va fi disponibil în acest an numai în două variante, benzină de 1,4 – 75 cai putere, respectiv 1,6 litri – 90 cai putere, urmând ca de anul viitor paleta de propulsoare să fie lărgită cu două agregate diesel de 1,5 litri cu valori de 70 şi 85 de cai putere.

Noul Sandero preia elemente de design de la Renault Clio dar şi câteva dotări de natură tehnică, în proporţie de 30% de la Clio II.

Nivelul investiţiilor alocate pentru producţia noului Sandero se ridică la 147 de milioane de euro.

 

Potenţial mare.

Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia, apreciază că automobilul compact va atrage până la sfârşitul acestui an în 50.000 clienţi pe piaţa locală, iar pentru pieţele externe se estimează un volum de cel puţin 25.000 de unităţi.

În opinia oficialului român, Sandero va fi un veritabil vector de creştere al influenţei mărcii Dacia în ţara noastră.

„Sandero va reprezenta revirimentul vânzărilor Dacia pe piaţa românească. Preţul şi performanţele vor atrage clienţi de toate vârstele. În plus, este cea mai bine pregătită maşină pentru condiţiile de trafic din România”, conchide Stroe.

Începând de ieri 4 iunie, pot fi preluate comenzile pentru hatchback, în toată reţeaua Dacia, urmând ca primele exemplare să ajungă la concesionari spre sfârşitul lunii curente.

 

Versiuni şi dotări

Versiunea „Sandero” este disponibilă la un preţ de 6.890 euro.

Este echipată cu motor de 1.4 litri de 75 CP şi dispune, de airbag şofer, ABS, asistenţa la frânarea de urgenţă, trei centuri de siguranţă spate reglabile pe înălţime, pre-echipare radio şi banchetă rabatabilă.

„Ambiance” este comercializată la un preţ de 7.350 euro pentru motorul 1.4 litri şi 7.750 euro pentru motorul 1.6 litri.

În funcţie de motorizare şi în plus faţă de „Sandero”, versiunea „Ambiance” beneficiază de: calandru cu bandou superior în nuanţa caroseriei, iluminare portbagaj, comandă reciclare aer.

Opţional sunt incluse vopsea metalizată, airbag pasager şi laterale faţă, direcţie asistată.

„Préférence” poate fi comandată la preţuri cuprinse între 8.050 euro şi 8.450 euro.

Ca echipamente suplimentare menţionăm: radio CD, geamuri electrice faţă, închidere centralizată cu telecomandă, direcţie asistată hidraulic, airbag pasager şi două tetiere spate reglabile pe înălţime.

Opţional sunt disponibile vopsea metalizată, proiectoare ceaţă şi airbag-uri laterale pentru pasagerii faţă.

„Laureate” costă între 8.950 euro şi 9.350 euro.

În plus faţă de „Préférence”, această versiune este echipată cu retrovizoare exterioare electrice şi degivrante în culoarea caroseriei, proiectoare de ceaţă, computer de bord, aer condiţionat manual, volan reglabil pe înălţime.

„Prestige”, versiunea de top a gamei Dacia Sandero, dispune de motorul 1.6 litri de 90 CP, la un preţ de 9.850 euro. „Prestige” introduce o noutate absolută în gama Dacia, tapiţeria şi armonia interioară de culoare bej.

Ca echipamente suplimentare faţă de versiunea „Laureate” sunt: jantele din aluminiu, tapiţeria bej, volan şi manetă schimbător de viteză îmbrăcate în piele, geamuri electrice spate şi radio CD cu MP3.

Clienţii pot alege, opţional, vopsea metalizată şi airbag-uri laterale faţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia Sandero, de la 6.890 de euro, în România.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Dacia Sandero, de la 6.890 de euro, în România5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pretz mare trimis de
( 5 iun 2008, 21:18:03
In 2004 am cumparat o dacie logan laureate 1.6 mpi cu 7800 euro ...acuma acceasi masina(echivalent Sandero) e 9500...ce mama masii sa imbunatatzit ceva? si nu stim noi ?
1.1  RE: Pretz mare trimis de
( 6 iun 2008, 07:50:26
Poate calitatea anumitor materiale din masina?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei