Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 285 (5492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Ponta este un premier profund corupt, încearcă să-şi ascundă corupţia sub acuzaţii

Şeful statului s-a lansat într-un atac la adresa premierului Victor Ponta, pe care l-a acuzat de corupţie.

"Victor Ponta este un prim-ministru corupt profund, care încearcă să îşi ascundă hoţia sub acte normative. A încercat să facă să dispară pur şi simplu 380 de milioane de dolari pe care ni-i datora Rompetrol, ascunzându-se sub o lege care a fost declarată , din păcate pentru el, neconstituţională", a spus şeful statului.

El a continuat: "Victor Ponta este corupt pentru că a încercat să îşi ascundă sub o lege aranjamentele pentru Roşia Montană în loc să fi parcurs circuitul normal, prin care Guvernul îşi asumă atribuţiunile constituţionale pe care le are".

Potrivit şefului statului, premierul este corupt pentru că "a luat 2.800 de hectare pământ de la Academia Agricolă şi le-a transferat la Consiliul Judeţean Brăila".

"Băieţii au şi început să facă o licitaţie şi când au aflat că mă interesez ce se întâmplă cu terenurile de acolo (...) au renunţat şi spun că timp de un an dau înapoi la Academia Siseşti teren, până îmi termin eu mandatul", a mai comentat şeful statului.

Preşedintele l-a mai acuzat pe Victor Ponta că "este profund corupt" pentru că îl sprijină şi îi facilitează lui Sebastian Ghiţă, patronul România TV, foarte multe contracte.

"Protejatul lui este principalul jucător în instituţiile guvernamentale când este vorba de proiecte IT, oricât şi-ar ascunde el firmele, că le-a mutat prin Cipru",a mai spus şeful statului.

Potrivit preşedintelui Băsescu, "este prima dată când avem un premier care are o cadenţă atât de ridicată a actelor de corupţie pe care încearcă să le ascundă sub acte normative care să îl scape de responsabilitate".

Şeful statului a apreciat că acest lucru "nu va merge foarte mult".

"Da, este corupt", a mai spus Băsescu despre premierul Ponta, precizând că dovezile sunt chiar actele normative pe care preşedintele PSD "le-a făcut la presiunea baronetului lui".

Întrebat dacă a sesizat Parchetul cu privire la aceste acte de corupţie, preşedintele a spus: "Deocamdată sunt acte normative. Când o să-i vină timpul. L-am sesizat la fel cum a sesizat şi el cu fiica mea".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Ponta este un premier profund corupt, încearcă să-şi ascundă corupţia sub acuzaţii.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Băsescu: Ponta este un premier profund corupt, încearcă să-şi ascundă corupţia sub acuzaţii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mos Teaca la televizor trimis de
( 6 dec 2013, 11:11:14
Sub Ceasca la 18 era serialul de desene animate" Mihaela".Acum asistam la 17,30 la serialul"Mos Teaca in fata sobei".Si ce vedem?Apare un batranel care ne povesteste vrute si nevrute de nu mai intelege nimeni nimic.Un batranel care a iesit complet din jocul politic,nu-l mai baga nimeni in seama si se baga atunci singur.Batranelul parca ar fi la table in Cismigiu si povesteste din tineretea lui aceleasi lucruri care le-a povestit mereu de fug toti interlocutorii.In searatrecuta batranelul care se dadea mare si tare ca zmeul din poveste a zis ca va semna Bugetul asigurarilor sociale.I-a trecut vitejia.I-au tremurat izmenele ca vin pensionarii peste el si-i cer socoteala.Dar sa zica ca "Victor Ponta este profund corupt"mi se pare de mare shit.Presedintele unei tari europene sa zica de prim ministrul tarii aceste cuvinte mi se pare ceva ce nu poate fi descris in cuvinte.Mos Teaca se crede la "Acces direct" sau "La Maruta".Asa ceva nu s-a intamplat niciodata intr-o tara civilizata si europeana.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei