Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 285 (5492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS vrea abrogarea Ordinului privind informaţiile exceptate de la comunicare

Ministerul Sănătăţii vrea abrogarea Ordinului privind informaţiile exceptate de la comunicare la nivelul MS, aprobat în august, arătând că, în urma unei dezbateri publice, s-a constatat că unele aprecieri din actul normativ pot fi interpretate ca restrictive în contextul Legii 544/2001.

Ordin nr. 964/2013 privind informaţiile de interes public ce pot fi comunicate şi informaţiile exceptate de la comunicare, la nivelul Ministerului Sănătăţii, a fost aprobat în 6 august şi publicat în Monitorul Oficial din 7 octombrie.

Prin acest ordin au fost aprobate listele cu informaţiilor de interes public comunicate din oficiu şi, respectiv, la cerere, în baza Legea 544/2001.

Totodată, a fost aprobată şi o listă a informaţiilor exceptate de la comunicare, "pentru respectarea principiului confidenţialităţii". Pe această listă au fost trecute, printre altele: rapoartele de control şi audit; ordinele sau circularele cu caracter intern emise de ministrul Sănătăţii, care nu vizează aspecte financiare; notele de serviciu cu caracter intern; sesizările şi documentele comisiei de disciplină; sesizările, reclamaţiile, petiţiile; corespondenţa cu organizaţiile patronale şi sindicale, asociaţiile profesionale; corespondenţa cu furnizorii de servicii medicale, medicamente, dispozitive medicale şi materiale sanitare, precum şi cu pacienţii; conţinutul dosarelor privind litigiile în care instituţia este implicată şi numele consilierilor juridici care susţin interesele Ministerului Sănătăţii; documentele a căror comunicare publică poate afecta principiul liberei concurenţe sau care pot influenţa dosarele aflate pe rolul instanţelor de judecată; planul privind controalele tematice; statele de funcţii şi statele de plată; listele de inventariere a bunurilor; informaţiile individuale privind sănătatea cetăţenilor, deţinute de către Ministerul Sănătăţii.

Într-un proiect de Ordin supus joi dezbaterii publice, Ministerul Sănătăţii propune abrogarea Ordinului nr. 964/2013.

În referatul de aprobare a proiectului de ordin se arată că, în urma dezbaterii publice desfăşurate în 20 noiembrie, la care au participat reprezentanţii APADOR - CH, s-a constatat faptul că unele aprecieri înscrise în Ordinul 964/2013 pot fi interpretate ca fiind restrictive în contextul prevederilor articolului 2, punctul b) din Legea 544/2001.

"Menţionăm că în timpul dezbaterii nu s-au putut delimita cu claritate aspectele privind conţinutul listei cuprinzând documentele de interes public şi a celei cuprinzând categoriile de documente de interes public, existând argumente şi păreri pro şi contra. Acest subiect urmează a fi aprofundat prin discuţii cu partenerii de dialog, respectiv societatea civilă", se menţionează în referat.

Potrivit aceluiaşi document, abrogarea a fost propusă având în vedere că nu s-a ajuns la un acord şi un consens privind utilitatea şi legalitatea celor menţionate în Ordinul 964/2013.

În acelaşi document se menţionează că, în măsura în care problemele rămase în discuţie vor fi clarificate, ar putea fi emis un alt act normativ, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS vrea abrogarea Ordinului privind informaţiile exceptate de la comunicare.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS vrea abrogarea Ordinului privind informaţiile exceptate de la comunicare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei