Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 166 (5373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 50 de medici români din 20 de spitale de urgenţă învaţă din experinţele colegilor americani

Peste 50 de medici români din 20 de spitale de urgenţă din ţară participă, timp de două zile, la un seminar despre intervenţiile în cazurile grave, susţinut de trei doctori militari americani, în cadrul exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force 2013.

Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Forţele Navale Americane, organizează, vineri şi sâmbătă, un seminar susţinut de Ambasada SUA în România, în Centrul de formare din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe - SMURD a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca.

În cadrul seminarului, trei medici militari americani vor vorbi despre procedurile în intervenţiile din medicina de urgenţă şi vor prezenta propriile experienţe în respectivele situaţii, mai ales în cazul traumatismelor.

Seminarul a fost deschis vineri, de către însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, şi de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

Secretarul de stat a declarat că astfel de seminarii ridică nivelul calitativ de acordare a asistenţei medicale de urgenţă în România. El a precizat că participanţii sunt din mai multe localităţi, reprezentând medici de urgenţă şi asistenţi medicali care activează în unităţile de primiri urgenţe.

"O astfel de colaborare este extrem de utilă, iar Ministerul Sănătăţii adresează mulţumiri Ambasadei SUA în România, precum şi Black Sea Rotational Force pentru sprijinul acordat. Ministerul Sănătăţii îşi exprimă speranţa că astfel de acţiuni se vor intensifice, pentru a facilita un schimb de experienţă benefic, mai ales pentru pacienţi", a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Duane Butcher a spus că programul este parte a cooperării continue cu instituţiile româneşti în consolidarea serviciilor medicale pentru pacienţii români.

"Sunt încântat că Ambasada SUA şi Ministerul Sănătăţii au putut facilita acest schimb de experienţă între echipa de medici ai Marinei SUA, sosiţi în România în cadrul Black Sea Rotational Force, şi specialiştii în intervenţii în situaţii de urgenţă ai Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare privind cele mai noi tehnici de îngrijire a traumelor", a declarat însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 50 de medici români din 20 de spitale de urgenţă învaţă din experinţele colegilor americani.
 Vizualizări articol: 828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 50 de medici români din 20 de spitale de urgenţă învaţă din experinţele colegilor americani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei