Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 166 (5373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Imigranţii români şi bulgari, ajutaţi să se integreze în oraşul german Dortmund

Oraşul german Dortmund a intensificat asistenţa pentru imigranţi, în special pentru cei din România şi Bulgaria, hotărât să nu repete greşelile din trecut şi convins că "nu există alternativă la integrare", relatează Der Spiegel, în ediţia electronică.

Aproximativ 3.500 de imigranţi din România şi Bulgaria sunt înregistraţi de autorităţile din Dortmund, respectiv de şase ori mai mulţi decât erau la momentul aderării celor două ţări la UE, în 2007. În Nordstadt, un cartier muncitoresc din oraş. numărul lor a crescut de 20 de ori.

Mulţi dintre românii şi bulgarii nou sosiţi - majoritatea romi - creează oraşului probleme suplimentare. "Aproape niciunul dintre imigranţi nu are calificare profesională, iar analfabetismul este foarte răspândit", afirmă Birgit Zoerner, directoarea departamentului orăşenesc pentru servicii sociale.

Oficialii municipali consideră un succes atunci când părinţii imigranţi îşi trimit copiii la şcoală. "Oamenii care se confruntă cu probleme de supravieţuire întreaga zi nu se gândesc prea mult la viitor", a declarat Zoerner.

Potrivit lui Jürgen Walter, şeful departamentului pentru siguranţă şi afaceri guvernamentale din Dortmund, situaţia s-a înrăutăţit în urmă cu trei ani, când prostituţia şi jafurile s-au înmulţit în oraş, iar condiţiile de locuit au devenit improprii. Dar în momentul în care rezidenţii originari din diverse ţări au protestat, iar unii dintre ei chiar s-au mutat în altă parte, municipalitatea a intervenit. În mai 2011, primăria a interzis prostituţia pe străzi în Nordstadt şi a înfiinţat o forţă operaţională care monitoriza zona.

Biroul pentru protecţia copilului a luat în grijă mai mulţi copii atunci când a constatat că sănătatea lor era în pericol, iar oraşul a început să ajute imigranţii în diverse moduri, între altele, înfiinţând centre de consiliere. Serviciul de sănătate publică din Dortmund oferă în prezent asistenţă medicală în clinici speciale copiilor şi femeilor fără asigurare de sănătate.

Managerii din cartier ajută, de asemenea locuitorii din Nordstadt. David Grade organizează săptămânal sesiuni educaţionale pentru copiii romi pe un teren de joacă din Düppelstrasse.

"Guvernul federal a fost implicat în aprobarea aderării la UE a României şi Bulgariei, dar noi trebuie să suportăm consecinţele", a declarat Zoerner. Ea a trimis o scrisoare Guvernului federal pentru a-i cere sprijinul, dar încă nu a primit un răspuns.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imigranţii români şi bulgari, ajutaţi să se integreze în oraşul german Dortmund.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imigranţii români şi bulgari, ajutaţi să se integreze în oraşul german Dortmund0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei