Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 166 (5373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comentariu

Omar H. a explodat din răcoarea dimineţii

Un comunicat prezidenţial dat dimineaţa pe răcoare a fost o emoţie de tip nou. Teroristul nostru de prăsilă Omar H(ayssam) a fost extras din frământata Sirie şi depus la păstrare într-un "pension" cu gratii românesc. Stăpânii zilei au căzut din pat stârniţi, sibilinici, arţăgoşi, omniscienţi.

Scutierii lui Traian Băsescu, Chifu şi Lăzăroiu, s-au orânduit la datul huţa pe Facebook. Lăzăroiu a fost carbogazos cu ţintă precisă: Victor Ponta, iar Chifu a fost generalist: cei mulţi care nu vor dormi bine în vacanţele anilor următori. Ion Iliescu a arătat sfătos spre justiţie, Vasile Blaga a tămâiat statul şi instituţiile, Emil Boc l-a indicat neabătut pe Băsescu drept omul momentului, M.R.Ungureanu a oftat melancolic după dragii săi spioni.

Preşedintele şi-a văzut de FMI. Premierul şi-a văzut de revărsările tv. Cei doi n-au rezonat. Dintre toate vorbele spuse de cei îndreptăţiţi şi de cei care trebuiau să ia o pauză de respiraţie, Victor Ponta s-a detaşat, împărţind zelos bobârnace.

De fapt, cei care au făcut să se întâmple această "recuperare" au tăcut justificat. Li s-a mulţumit într-un comunicat: oameni din intelligence, diplomaţi şi alţii cu rosturi ştiute doar de puţini. Sunt ca "Vulpea" Ardelean care a dat o scurtă declaraţie antologică: "Nici nu ştiu dacă Omar Hayssam a fost adus în România". Tăcerile cunoscătoare sunt mai asurzitoare decât maimuţărelile politice.

Omar Hayssam, "bomba" din faptul dimineţii a fost pus la păstrare în bună stare. În România va avea de dat socoteală pentru varii găinării pământene, care ţin de banala lăcomie omenească. Aşteptatele dezvăluiri despre "famiglia" sa politico-economică provoacă deja o seamă de salivări anticipative. Se vrea circ şi nu orice fel de circ. Sau se vor adevăruri, care poate nu vor încălzi, după atâta vreme, dar vor folosi.

Unul dintre adevărurile care va fi demonstrat este că Omar Hayssam nu poate fi o senzaţie multiplicată. Nu sunt atâţi "hayssami" încât folosirea lor zgomotoasă să acopere scârţâielile din toate încheieturile ale vieţii reale. După cum nici odele aduse statului funcţional şi "structurilor" care merg ceas nu pot anestezia nesiguranţa prezentului.

Da, recuperarea lui Hayssam este o dovadă a statului funcţional şi care poate merge ceas. Dar, doar pentru o mână de jucători. Care, la o adică pot manufactura o serie de "hayssami" mai mici.

 

Indira CRASNEA

indira@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omar H. a explodat din răcoarea dimineţii.
 Vizualizări articol: 845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Omar H. a explodat din răcoarea dimineţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei