Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia de apărare: Generalii rămân în sistem până la 60 de ani, cu aprobarea şefului unităţii

 

Comisia de Apărare a Camerei a stabilit ca toate cadrele militare să poată rămâne în sistem până la 60 de ani cu aprobarea conducătorului unităţii militare din care fac parte, ieşirea la pensie făcându-se la 56, 57, 58 respectiv 59 de ani pentru generalii cu o stea, două, trei respectiv patru stele.

"Un general cu o stea iese la pensie la 56 de ani; un general cu două stele - la 57, cu trei stele - la 58 de ani, cu patru stele - la 59 de ani, existând posibilitatea pentru toate cadrele militare - şi s-a insistat pentru medici militari, pentru cei din IT - care să rămână în sistem până la 60 de ani, cu aprobarea conducătorului unităţii", a precizat, luni, vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Cameră, deputatul PNL George Scutaru.

El a precizat că aceasta este o propunere a ministerului Apărării, însuşită şi de către celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul Apărării, astfel revenindu-se la prevederile de acum patru ani.

"Comisia a dat o formă a proiectului de lege, la reexaminare. Este o propunere a Ministerului Apărării, care a fost însuşită şi de celelalte instituţii din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Practic, se revine la o prevedere de până acum patru ani", a mai spus Scutaru.

El a arătat că modificările operate de Comisia de apărare vor fi înaintate spre dezbatere şi vot plenului Camerei Deputaţilor, la şedinţa de marţi.

"Legea va fi marţi înaintată plenului, apoi merge la Senat. Senatul este Cameră decizională", a mai spus Scutaru.

Şeful statului a cerut Parlamentului reexaminarea modificărilor la Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, care prevede că generalii şi amiralii pot fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la 60 de ani, cu aprobarea anuală a conducătorului instituţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia de apărare: Generalii rămân în sistem până la 60 de ani, cu aprobarea şefului unităţii.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia de apărare: Generalii rămân în sistem până la 60 de ani, cu aprobarea şefului unităţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei