Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 22 (5229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Acord FMI: Pacienţii vor plăti parţial serviciile din spitale, din martie. Ponta asigură că nivelul coplăţii nu va depăşi 10 lei

Pacientul va plăti din luna martie a acestui an o sumă modică (coplata) pentru servicii asigurate în spitale,cu excepţia celor de urgenţă, conform scrisorii de intenţie convenită de Guvern cu FMI şi obţinută de MEDIAFAX.

"În vederea rezolvării dezechilibrelor financiare din sectorul de sănătate, suntem hotărâţi să aplicăm următoarele măsuri: În martie 2013, vom începe introducerea coplăţii, reprezentând o sumă fixă modestă în funcţie de serviciile furnizate, în sectorul spitalicesc, exceptând serviciile de urgenţă; vom continua să revizuim lista medicamentelor compensate şi vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare şi creşterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii", se arată în document.

Guvernul a amânat de mai multe ori introducerea coplăţii în sănătate.

 

Ponta asigură că nivelul coplăţii nu va depăşi 10 lei

Cuantumul aferent coplăţii care va fi percepută la momentul externării din spital se va ridica la maximum 10 lei, a declarat premierul Victor Ponta.

"De la 1 martie, odată cu pachetul de bază, ne-am obligat să introducem, doar pentru internări - deci nu este vorba de consultări, medici de familie şi medicina de urgenţă -, la momentul externării din spital, o coplată într-o sumă modică. Asta înseamnă, din ceea ce noi am discutat şi au discutat experţii Ministerului Sănătăţii, maxim 10 lei", a spus Ponta.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, ieri, că măsura coplăţii în sistemul sanitar va fi implementată cu o "valoare modestă", doar în sistemul spitalicesc, începând cu 1 martie 2013, la momentul externării.

"În urma discuţiilor cu FMI, am ajuns la concluzia că putem să introducem numai limitat şi pentru o perioadă de timp - ca să putem să controlăm costurile din sectorul cel mai cheltuitor, şi anume sectorul spitalicesc - o coplată care, aşa cum am convenit cu FMI, să aibă o valoare modestă, în sensul în care ea să fie utilizată strict pentru controlul costurilor. Adică, să ştim cum se intră, cum se utilizează şi cum se iese din sistem", a explicat ministrul Sănătăţii.

Nicolăescu a precizat că ministerul s-a angajat că, începând cu contractul-cadru, respectiv cu 1 martie 2013, să fie implementat un sistem de coplată "pe caz externat".

"Adică, pe cine iese din spital şi nu pe cine se adresează spitalului ca să obţină sau nu un anume serviciu medical, deci foarte precis pe cine iese din spital, deci pe caz externat, iar valoarea ei, care va fi cu adevărat o valoare simbolică, o valoare modică, va fi stabilită la contractul-cadru, odată cu 1 martie 2013", a mai spus ministrul.

El a refuzat să facă precizări legate de posibilul cuantum al taxei menţionate, însă a precizat că la sfârşitul anului 2013 se va realiza o evaluare cu privire la eficienţa acestui sistem de coplată pentru a se decide dacă va fi menţinut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acord FMI: Pacienţii vor plăti parţial serviciile din spitale, din martie. Ponta asigură că nivelul coplăţii nu va depăşi 10 lei.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acord FMI: Pacienţii vor plăti parţial serviciile din spitale, din martie. Ponta asigură că nivelul coplăţii nu va depăşi 10 lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chiar sint dusi cu capul trimis de
(29 ian 2013, 11:14:30
aici vad caci conduce fmi capul lui ponta,intr-o zi are sa dea oameni la munca pentru f.m.i.Chiar asa prosti ne cred politicienii astia ei nu vad caci vin nenorocitii sa destabilizeze tara?Ce mai urmeaza sa devenim sclavi ca altii sa adune mierea?Chiar nu tineti deloc la poporul asta domnule ponta?Vad caci ati ajuns un iuda al romaniei.Ce sa mai zic mai bine nu auzeam sau sa vad stirea.Aproape toti sinteti niste marionete ale occidentului,si o ultima intrebare:Cine roade oasele?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei