Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 22 (5229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vremuri dificile

Sute de angajaţi ai SC Termica SA, anunţaţi că vor deveni şomeri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de angajaţi ai SC Termica SA Suceava au primit o veste cât se poate de proastă la acest început de an. Oamenii au fost anunţaţi verbal că din luna mai vor fi şomeri cu acte în regulă. Singura necunoscută este numărul celor care vor fi disponibilizaţi, dar care, cu siguranţă, va trece de 200 de oameni. Aceste concedieri masive fac parte din planul de restructurare gândit de conducerea societăţii de termoficare şi care a fost deja discutat şi aprobat în Consiliul de Administraţie şi în Adunarea Generală a Acţionarilor. Etapa următoare va cuprinde discuţiile cu sindicatele şi aprobarea variantei finale de către Consiliul Local Suceava.

„Există patru variante de restructurare care au fost puse pe tapet, iar cea mai defavorabilă ar însemna reducerea a 330 de posturi. Oricare va fi varianta finală, noi vom încerca să obţinem plăţi compensatorii pentru salariaţii care îşi vor pierde locurile de muncă”, a anunţat Iordănel Secrieru, liderul sindicatului „Prometeu” din cadrul SC Termica SA Suceava.

Viitorul societăţii de termoficare şi al salariaţilor de aici depinde însă într-o foarte mare măsură de modul cum vor reuşi cei de la Adrem Invest să pună în funcţiune noua centrală termică destinată asigurării căldurii şi apei calde în municipiul Suceava după ce Termica îşi va sista activitatea. Deocamdată, situaţia nu este deloc roz cu această investiţie, iar lucrările care ar trebui finalizate în luna octombrie a acestui an sunt ca şi inexistente.

Există şi varianta ca Termica Suceava să-şi continue activitatea şi în iarna 2013-2014, asta doar cu condiţia ca Adrem Invest să nu-şi îndeplinească obligaţiile pe care şi le-a asumat public în mai multe rânduri. Ori, varianta ca apa caldă şi căldura să fie furnizate tot de actuala societate de termoficare este şi aceasta sub semnul întrebării şi asta ca urmare a datoriilor imense acumulate, furnizorii de cărbune refuzând să mai livreze combustibilul dacă nu-şi primesc restanţele acumulate în ultima perioadă.

Concedierea celor 330 de oameni din totalul celor 569, cât are Termica în acest moment, ar avea ca efect oprirea în mare parte a activităţii societăţii. Angajaţii care vor rămâne vor avea de deservit instalaţiile de transport ale agentului termic, staţia de 110 KV, dar şi staţia de tratament chimic a apelor uzate, urmând să colaboreze şi cu cei de la Adrem Invest, care vor prelua practic întreaga funcţie ce reprezintă apa caldă şi căldura pentru cele peste 22.500 de apartamente racordate la sistemul centralizat din municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de angajaţi ai SC Termica SA, anunţaţi că vor deveni şomeri.
 Vizualizări articol: 2337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
Sute de angajaţi ai SC Termica SA, anunţaţi că vor deveni şomeri3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE trimis de
(29 ian 2013, 13:55:28
NU MAI BINE II PUNE SA SCORMONEASCA PRIN ZGURA PROVENITA DIN CARBUNELE DE AFRICA,POATE GASESC NISTE DIAMANTE?ORI NUMAI ACTELE AU FOST DIN AFRICA DE SUD,IAR CARBUNELE DE PRIN DOMBAS?DACA-I ASA,RAMANE NUMAI INTRE NOI,SA NU MAI AFLE SI DATORNICII!
2.   Cu parere de rau, DAR! trimis de
(29 ian 2013, 17:36:01
Si cand vo" fost bine si aveati cele mai mari salarii din oras sau din Moldova ????
3.   Lungu trimis de
(29 ian 2013, 23:22:50
sa`mi bag ☭  in gurile lu lungu si placinta  ☭  mamii lor de rahati imputiti
4.   O sa se inchida de tot,lumea pune centrale pe gaz trimis de
(30 ian 2013, 10:59:09
in maxim doi ani se inchide,in doi ani nu raman nici jumatate din ci bransati la termita,platesc apa rece ca apa calda,cerere si oferta,nu mai este cerere pt termita,cine pleaca acum nu mai prelungeste boala

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei