Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 22 (5229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Dăm OUG prin care Codul de procedură intră în vigoare după Legea de degrevare a instanţelor

Marţi, 29 Ianuarie 2013 (16:33:05)

Premierul Ponta declară că Guvernul va adopta miercuri o Ordonanţă de Urgenţă în care se va stipula că intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă se va face imediat după intrarea în vigoare a Legii privind degrevarea instanţelor, pentru a se elimina problema legată de termenele de aşteptare.

Victor Ponta a spus că discutat cu ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, despre această soluţie şi că îl va suna şi pe preşedintele Traian Băsescu, aflat, momentan, în afara ţării.

"Cred că soluţia - am discutat cu doamna Pivniceru, îl voi suna şi pe preşedinte - cred că soluţia este ca mâine (miercuri, n.r.) să adoptăm o Ordonanţă de Urgenţă în care să spunem că va intra Codul de procedură civilă în vigoare imediat după ce intră Legea adoptată azi ( Legea privid degrevarea instanţelor, n.r.)", a spus Ponta.

El a precizat că, astfel, prin emiterea acestei OUG, se vor rezolva toate problemele de termene.

"Şi atunci am rezolvat toate problemele de termene. Nu mai stăm sub acestastă mare problemă a termenelor, că există termenul de contestatre la Curtea Constituţională, după acea cele 20 de zile de promulgare şi nu are rost să stăm sub o presiune de o zi sau două. Practic, mâine spunem, când intră Legea adoptată azi şi de Camera Deputaţilor, legea privind degrevarea instaţelor, atunci intră şi Codul de procedură civilă şi am eliminat orice fel de problemă", a spus Ponta.

El a arătat că şi preşedintele Traian Băsescu îşi doreşte ca Legea privind degrevarea instanţelor să intre cât mai repede în vigoare, acest lucru fiind discutat la întâlnirea de la Cabinetului preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, dintre preşedinte şi liderii opoziţiei.

"Discuţia cu preşedintele va fi - că şi preşedintele şi-a dorit şi asta am discutat la acea întâlnire - să intre cât mai repede în vigoare şi atunci, când epuizăm procedurile, întâi trec acele zile de contestare la Curte, după aceea imediat Camera trimite către preşedinte şi sigur, preşedintele, după ce examinează, o promulgă", a spus Ponta.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat, luni, în sesiune extraordinară, cu 307 voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi 3 abţineri, proiectul de lege privind degrevarea instanţelor judecătoreşti şi pregătirea punerii în aplicare a Codului de procedură civilă.

Deputaţii PDL, PNL, PSD, UDMR şi PPDD au precizat că susţin acest proiect care sprijină punerea în aplicare a Codului de procedură civilă şi este în concordanţă cu cerinţele europene.

Camera a respins un amendament al PDL care propunea o reglementare în legătură cu pensiile de serviciu ale personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor şi parchetelor, pe motiv că nu face obiectul acestui proiect.

Camera Deputaţilor a rămas for decizional în legătură cu acest proiect.

Premierul Victor Ponta a precizat, în plen, că ideea intrării în vigoare la 1 februarie 2013 a acestui proiect era legată de MCV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Dăm OUG prin care Codul de procedură intră în vigoare după Legea de degrevare a instanţelor.
 Vizualizări articol: 901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Dăm OUG prin care Codul de procedură intră în vigoare după Legea de degrevare a instanţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei