Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 22 (5229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Educaţia juridică ar putea fi materie opţională de studiu pentru elevii din clasa a VII-a

Elevii din clasa a VII-a ar putea învăţa, din anul şcolar viitor, prevederi din Codul penal sau din Legea pentru prevenirea violenţei în familie, în cadrul unei discipline opţionale, a declarat, ieri, şeful Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Capitalei, Graţiela Văduva.

Comisarul şef Graţiela Văduva a spus că propunerea a fost făcută de către Poliţia Capitalei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, iar la recomandarea Ministerului Educaţiei există deja programa şcolară pentru clasa a VII-a.

"Proiectul este o iniţiativă a Poliţiei Capitalei şi a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, dar odată ce a ajuns la Ministerul Educaţiei, este un proiect naţional. Pentru început va fi o materie opţională. Noi aşa am văzut-o, o materie opţională pentru clasa a VII-a, şi aici intervine rolul profesorului şi al directorului de a recomanda această materie către părinţi", a explicat Graţiela Văduva.

Şeful Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Capitalei a mai spus că elevii consideră violenţă doar cazurile extreme, atunci când cineva moare sau când are răni foarte grave.

"Nu consideră violenţă distrugerile de obiecte sau lovirile, deşi acest tip de fapte au uneori urmări dintre cele mai rele. Considerăm că trebuie informaţi în primul rând că răspund în faţa legii începând de la 14 ani - şi sunt foarte miraţi când aud acest lucru - şi care sunt efectele nerespectării legilor. Urmează să înveţe, pe înţelesul lor, părţi ale Codului penal, adică prin materiale video şi un limbaj adecvat, legi speciale, cum ar fi Legea pentru prevenirea violenţei în familie, sau Legea privind protecţia drepturilor copilului şi chiar Legea privind accesul la informaţii de interes public şi protecţia identităţii şi a datelor personale", a precizat comisarul şef Graţiela Văduva.

Ea a mai spus că a fost aleasă ca grup ţintă clasa a VII-a, deoarece s-a constatat că în acea perioadă încep violenţele cu efecte mai mari, fiind o clasă de risc şi, în plus, copiii au 13 ani, iar de la 14 ani răspund în faţa legii şi este bine să fie informaţi înaintea răspunderii penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Educaţia juridică ar putea fi materie opţională de studiu pentru elevii din clasa a VII-a.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Educaţia juridică ar putea fi materie opţională de studiu pentru elevii din clasa a VII-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei