Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 22 (5229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ultima şansă

Locatarii blocurilor cu mari datorii la asociaţie, somaţi în scris să plătească pentru a nu fi lăsaţi în frig

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni vor găsi zilele acestea, la intrarea în scările de bloc sau la avizier, avertismente scrise privind obligaţia de a-şi achita datoriile către asociaţiile de proprietari, în caz contrar, aceştia riscând ca de săptămâna viitoare să rămână fără căldură, apă caldă şi apă rece.

Astfel de avertismente scrise au fost deja afişate la mai multe scări de bloc din Suceava, de către asociaţiile de proprietari, dar acţiunea e de abia la început, zilele acestea urmând să fie puse somaţii oficiale şi din partea furnizorilor de utilităţi – Termica şi ACET.

„Notificările de plată, care conţin avertismentul privind întreruperea furnizării serviciilor de utilităţi, se pun la scările de bloc care au datorii mari către asociaţiile de proprietari. Acolo unde aceste datorii sunt concentrate la câţiva locatari, avem echipe mixte care îi vizitează acasă, să-i convingă să plătească”, a precizat viceprimarul Ovidiu Doroftei, care coordonează acţiunea de recuperare a datoriilor de la rău-platnici.

Acesta a precizat că în cazul rău-platnicilor, somaţiile de plată vor fi lăsate la uşile celor care nu au fost găsiţi acasă sau nu au vrut să deschidă, pentru ca ei să ştie că din cauza lor toţi vecinii ar putea rămâne fără căldură, apă caldă şi apă rece.

Acţiunea de înştiinţare a celor trecuţi pe lista scărilor de bloc propuse spre debranşare de la utilităţi, din cauza datoriilor mari acumulate, se va desfăşura întreaga săptămână, pentru ca la începutul săptămânii viitoare să se tragă linie şi, acolo unde încasările lasă în continuare de dorit, să se aplice măsura de întrerupere a furnizării căldurii, apei calde şi apei reci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locatarii blocurilor cu mari datorii la asociaţie, somaţi în scris să plătească pentru a nu fi lăsaţi în frig.
 Vizualizări articol: 2518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 10 voturi
Locatarii blocurilor cu mari datorii la asociaţie, somaţi în scris să plătească pentru a nu fi lăsaţi în frig3.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce trebuie sa sufere cel corect si cinstit!? trimis de
(29 ian 2013, 11:13:28

Sunt şanse reale de ieşire din impas, daca se ia atitudine!
De ce trebuie sa sufere omul corect si cinstit!? Nimeni nu vrea răul celuilalt.

Sa plateasca, ceea ce se consuma, asa cum este in toata lumea civilizata! Normal, (dar ce este normal?)ar fi ca statul sa-i protejeze pe cei care toata viata lor, n-au facut nimic, decit, au ,,taiat apa la cîini”. Iar democratia, i-a adus sa aiba numai ,,grija” lor si nu a oamenilor neajutorati si bolnavi!
Sa se termine odata cu semecheria care, daca nu plateste, este destept , ,,descurcaret”, iar celalalt, care este corect, este,, bou”, este prost!
2.   Social trimis de
(29 ian 2013, 11:38:07
Primaria Suceava ar trebui sa-si faca ordine in proprietati. Din cate stiu, sunt destui datornici (de ordinul miilor si chiar zecilor de mii de lei) care stau bine-mersi in locuinte sociale si in ANL-uri. Ar trebui sa fie verificati si sortati cei care chiar nu pot plati de cei care au cu ce (angajati in Politie etc) dar nu vor. Si normal sa li se para absurd sa plateasca, atata timp cat pana acum nu au patit nimic...

Si, indiferent daca se face sau nu sortarea asta, din cate stiu in contractele de inchiriere exista obligatia chiriasilor de a plati cheltuielile, sub sanctiunea desfacerii respectivului act.
3.   Capusele trimis de
(29 ian 2013, 13:23:36
S-a ajuns asa din cauza capuselor de Asociatii de proprietari care directioneaza banii incasati in functie de comisioane.De ce nu se incheie contracte individuale la Termica,ACET,etc,sa platim cat consumam,si sa avem contract individual cu drepturi si obligatii?Stiti ce suma enorma trebuie sa platim in plus pentru a intretine aceste Asociatii?Salarii la presedinte,administrator,contabil,casier,cenzor etc,eventual chiria pe spatiu unde functioneaza Asociatia,utilitatile,consumab etc.
4.   TAIATI TOT trimis de
(29 ian 2013, 22:17:52
O sa ne facem sobe puturi iar voi nu o să mai aveti de unde fura căpusarilor
5.   Asociatiile iau comisioane si vireaza banii tarziu trimis de
(30 ian 2013, 10:53:43
suceveni treziti-va,asociatiile sunt mai ceva ca bancile,iau salarii enorme,iau comisioane ,transfera tarziu banii catre Acet si Termica,gaz.......in toate orasele sunt contracte individuale ,platesc mult mai putin .......ce treaba avem noi cei care platim la timp cu vecinii care nu platesc de luni de zile sau de ani de zile,fiecare sa raspunda pentru el,daca unul este rau platnic nicaieri in lume nu am auzit sa plateasca ceilalti...este o prostie crasa,dar asociatiile au interes cu haosul asta avand motive de a se juca cu banii nostri....bine ca sunt fraieri si inca numerosi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei