Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Garda de Mediu: Amenzi de 1,7 mil. lei şi sistarea activităţii a 15 firme, între 1 şi 15 septembrie

Garda Naţională de Mediu a efectuat peste 2.600 de inspecţii în domeniile poluării şi biodiversităţii, între 1 şi 15 septembrie, aplicând 115 amenzi, în valoare totală de peste 1,7 milioane de lei, şi dispunând sistarea activităţii a 15 firme, potrivit unui comunicat.

Garda Naţională de Mediu (GNM) a efectuat, în prima jumătate a lunii septembrie, 2.611 de inspecţii în domeniul controlului poluării, respectiv în domeniul habitatelor naturale, biodiversităţii şi ariilor protejate.

Cu ocazia acestor controale, ca urmare a neconformităţilor constatate, au fost aplicate 184 de sancţiuni, dintre care 69 de avertismente şi 115 amenzi, în valoare totală de 1.707.300 de lei. De asemenea, comisarii GNM au dispus sistarea activităţii unui număr de 15 agenţi economici, iar în 8 cazuri au fost formulate sesizări penale la autorităţile în drept, se precizează în comunicatul GNM.

În urma celor 1.636 de inspecţii în domeniul poluării, s-au dat 11 dispoziţii de sistare a activităţii, 75 de amenzi, în valoare de 1.207.600 de lei, şi 42 de avertismente.

O amendă în cuantum de 100.000 de lei a fost aplicată firmei Moldomin SA Moldova Nouă, pentru neluarea măsurilor de sistare a poluării cu steril de pe iazurile de decantare Tăuşani şi Boşneag, fapt ce a dus la poluarea atmosferei cu steril pe distanţe mari, cu afectarea atât a zonelor locuite din Moldova Nouă, cât şi peste Dunăre, în Serbia. Valorile măsurate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin (APM CS) la pulberile în suspensie au depăşit limitele admise de şase ori în zonele locuite şi de 14 ori in zona iazurilor.

Printre societăţile în cazul cărora s-a dispus sistarea activităţii se numără: Romstrade SRL Giurgiu (la punctul de lucru din comuna Sirna, sancţionată şi cu amendă de 30.000 de lei), ICIM SA Ploieşti (sancţionată şi cu amendă de 60.000 de lei), ambele pentru lipsa autorizaţiei de mediu pentru desfăşurarea activităţii de exploatare agregate minerale, şi Cleo Car SRL Ploieşti (sancţionată şi cu amendă de 30.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de mediu pentru desfăşurarea activităţii de spălătorie auto).

În domeniul biodiversităţii şi ariilor protejate, au fost efectuate 975 de inspecţii, în urma cărora au fost date 40 de amenzi, în valoare de 499.700 de lei, şi 27 de avertismente şi s-a dispus sistarea activităţii în patru cazuri. Dintre acestea din urmă fac parte: Mivor Prod SRL Valea Doftanei, care a primit şi amendă de 60.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de mediu la desfăşurarea activităţii de tăiere şi rindeluire a lemnului, şi C&I Euroconstruct SRL, care a primit şi amendă de 40.000 de lei, pentru că nu a solicitat şi nu a obţinut autorizaţie de mediu pentru activitatea de extracţie a pietrei calcaroase, gipsului, cretei - staţie de sortare.

De asemenea, Composesoratul Mereşti a fost sesizat penal pentru poluare accidentală.

Tot în prima jumătate din septembrie, Garda de Mediu a constatat 20 de cazuri de poluare accidentală, aplicând trei amenzi în valoare totală de 100.000 de lei.

De la începutul anului şi până la 15 septembrie, Garda Naţională de Mediu a efectuat 46.545 de inspecţii în domeniul controlului poluării (33.989) şi în domeniul habitatelor naturale, biodiversităţii şi ariilor protejate (12.556), dând 90 de dispoziţii de sitare a activităţii, o dispoziţie de încetare a activităţii şi aplicând 2.018 de amenzi în valoare de 28.196.420 de lei. De asemenea, au fost formulate opt propuneri de suspendare a acordului/autorizaţiei de mediu şi s-au făcut 47 de sesizări penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Garda de Mediu: Amenzi de 1,7 mil. lei şi sistarea activităţii a 15 firme, între 1 şi 15 septembrie.
 Vizualizări articol: 369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Garda de Mediu: Amenzi de 1,7 mil. lei şi sistarea activităţii a 15 firme, între 1 şi 15 septembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei