Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia Română: Peste 200 de dosare penale în domeniul pirateriei software, de la începutul anului

Peste 200 de dosare penale care vizează criminalitatea în domeniul pirateriei software au fost înregistrate de la începutul anului până în august, în 66 dintre acestea dispunându-se începerea urmăririi penale faţă de 81 persoane, au anunţat, marţi, reprezentanţii Poliţiei Române.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi organizaţia non-profit Business Software Alliance (BSA) continuă parteneriatul pentru prevenirea şi combaterea pirateriei software, în condiţiile în care, potrivit Studiului Global privind pirateria software în anul 2011, realizat de BSA, 63% dintre utilizatorii de PC-uri au folosit software piratat, iar valoarea comercială a software-ului fără licenţă instalat s-a ridicat la 207 milioane de dolari. Cu toate acestea, raportul BSA pentru România arată o scădere a ratei pirateriei software în 2011 faţă de anul anterior.

 

Combatere şi prevenire

Pe linie de combatere, structurile specializate ale Poliţiei au efectuat, de la începutul acestui an până în luna august, peste 350 de acţiuni de verificare, în urma cărora au fost înregistrate 212 dosare penale care vizează criminalitatea în domeniul de referinţă. În 66 dintre acestea, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 81 persoane, suspectate de săvârşirea a 112 infracţiuni prevăzute de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

În ceea ce priveşte activităţile de prevenire, în cadrul campaniei derulate în perioada septembrie 2011 - iunie 2012, 13.000 de companii au primit scrisori din partea celor doi parteneri, prin care au fost informate cu privire la riscurile tehnice, legale şi de imagine asociate pirateriei software. Dintre acestea, 4.700 de companii au primit consultanţă BSA referitoare la modul în care se poate realiza un audit software, iar 1.500 dintre acestea au trimis formularele de auto-auditare, marea majoritate fiind consiliate în continuare de BSA în legătură cu cele mai avantajoase variante de intrare în legalitate.

"Pirateria software în România cunoaşte un trend descendent, iar o importanţă deosebită pentru aceste rezultate o are colaborarea cu autorităţile române. Prin continuarea parteneriatului cu Poliţia Română, ne propunem să creştem nivelul de informare şi conştientizare în acest domeniu, în special în mediul de afaceri, şi sperăm să avem rezultate din ce în ce mai bune, care să aibă un impact puternic asupra economiei româneşti", a spus Magda Popescu, BSA Outside Counsel.

În perioada următoare, Poliţia Română va continua să desfăşoare atât activităţi cu caracter preventiv, cât şi activităţi de combatere, prin valorificarea experienţelor anterioare şi prin focalizarea activităţilor asupra situaţiilor în care pirateria software se interferează cu fenomenul evazionist, a spus şeful Poliţiei Române, inspectorul general Petre Tobă.

"Rezultatele obţinute ca urmare a derulării acestui parteneriat confirmă că eforturile comune de prevenire şi combatere a utilizării şi comercializării de programe pentru calculator fără licenţă, conduc la diminuarea impactului fenomenului infracţional în domeniu", a mai afirmat Tobă.

Anul acesta, parteneriatul BSA şi IGPR vizează iniţierea unei noi campanii de informare - "Poţi să treci de orice verificare cu bine?".

Începând de marţi, peste 30.000 de companii vor fi informate cu privire la faptul că utilizarea software-ului pe mai multe calculatoare decât numărul permis prin licenţă, completarea contractelor de licenţiere cu date false, folosirea altor versiuni decât a celor contractate sau, pur şi simplu, utilizarea de software fără licenţă constituie infracţiuni circumscrise pirateriei software şi sunt fapte penale de natură economică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Română: Peste 200 de dosare penale în domeniul pirateriei software, de la începutul anului.
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţia Română: Peste 200 de dosare penale în domeniul pirateriei software, de la începutul anului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei