Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 aug 2011 - Anul XVI, nr. 203 (4801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fostul şef al Parchetului Naţional Anticorupţie, Ioan Amarie, cercetat penal pentru ucidere din culpă

Fostul procuror general al Parchetului Naţional Anticorupţie, Ioan Amarie, este cercetat pentru ucidere din culpă în legătură cu un accident rutier în urma căruia două persoane au decedat, a declarat Simona Frolu, purtător de cuvânt al PICCJ.

Simona Frolu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a declarat, ieri, că dosarul este de competenţa Parchetului Curţii de Apel Galaţi, având în vedere calitatea actuală de avocat a lui Ioan Amarie.

Potrivit lui Floru, Ioan Amarie este cercetat pentru ucidere din culpă.

Ancheta vizează producerea unui accident rutier în urma căruia a decedat o persoană.

Dosarul a fost înregistrat vineri, a spus purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, Codiţă Costel.

"Se fac cercetări, se va da o soluţie raportat la datele care vor rezulta din anchetă. Nu putem trage acum o concluzie legat de vinovăţia şoferului", a spus Codiţă

 

Primele cercetări arată că Amarie este nevinovat în cazul accidentului soldat cu doi morţi

Primele cercetări ale Poliţiei Rutiere Vrancea privind accidentul rutier în care a fost implicat fostul procuror general al PNA Ioan Amarie şi care s-a soldat cu moartea a două persoane arată că Amarie este nevinovat, dar în acest caz este în lucru o expertiză, afirmă şeful Poliţiei Rutiere Vrancea.

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Vrancea, Viorel Gheorghe, a declarat, ieri, că primele cercetări făcute în acest caz arată că Amarie nu ar fi avut nici o vină în producerea accidentului.

"Din primele cercetări a reieşit că acesta nu ar fi avut nici o vină. Noi am înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, iar de aici a fost trimis la Tribunalul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi pentru a fi soluţionat. Se face o expertiză în urma căreia se va stabili dacă impactul putea fi evitat, dar şi dacă şoferul din Botoşani (Ioan Amarie -n.r.) circula cu viteză legală", a spus şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Vrancea.

Accidentul în care a fost implicat Ioan Amarie s-a petrecut în 5 august, în Vrancea, la o intersecţie de pe drumul european E 85, iar în urma acestuia şi-au pierdut viaţa două persoane - soţ şi soţie.

Maşina în care se aflau cei doi soţi s-a ciocnit violent cu un autoturism BMW X1 la volanul căruia se afla fostul şef al Parchetului Naţional Anticoruptie Ioan Amarie.

Primele date furnizate de reprezentanţii Poliţiei Rutiere Vrancea arătau că şoferul care a murit, aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan, nu ar fi acordat prioritate de trecere maşinii conduse de Amarie. În urma impactului puternic şi-au pierdut viaţa şoferul Daciei, Mitică Baboi, şi soţia acestuia, Valeria Baboi.

Ioan Amarie, care în momentul accidentului se deplasa dinspre Buzău spre Focşani, a scăpat nevătămat.

Fostul procuror al Parchetului Naţional Anticorupţie Ioan Amariei a susţinut atunci că este nevinovat, neputând evita impacul.

"A ieşit din benzinărie (autoturismul Dacia-n.r.) şi nu am avut ce să fac pentru că mi-a apărut maşina în faţă. Sunt mulţi oameni care au văzut ce s-a întâmplat. Îmi pare rău, dar nu am avut ce să fac", declara Ioan Amarie imediat după accident.

În zona în care s-a produs accidentul limita de viteză este de 70 de kilometri la oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul şef al Parchetului Naţional Anticorupţie, Ioan Amarie, cercetat penal pentru ucidere din culpă.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul şef al Parchetului Naţional Anticorupţie, Ioan Amarie, cercetat penal pentru ucidere din culpă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei