Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iul 2011 - Anul XVI, nr. 158 (4756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Topul privind reclamaţiile consumatorilor, neschimbat în ultimii ani, telefonia pe primul loc

Topul privind reclamaţiile consumatorilor români se menţine aproximativ acelaşi în ultimii ani, cele mai des întâlnite probleme fiind legate de telefonia fixă şi mobilă, de furnizarea energiei termice, a gazelor, de serviciile de televiziune şi internet, precum şi de credite bancare, potrivit ANPC.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a declarat ieri într-o conferinţă de presă că în 2009, 2010 şi prima jumătate a anului 2011 topul reclamaţiilor a rămas aproape neschimat, urmând ca numele agenţilor economici care înregistrează abateri în mod repetat să fie făcute publice.

"De azi operatorii economici care vor repeta abateri vor fi nominalizaţi, îi vom atenţiona şi pe consumatori în acest sens pentru că nu mai putem tolera neimplicarea unor astfel de comercianţi care afişează un preţ la raft mai mic decât cel achitat la casă, care vând produse expirate. Dacă până acum au fost unele reţineri a dezvălui numele acestor agenţi economici, nu vor mai fi", a precizat Cerbulescu.

În anul 2010, comisarii ANPC au întreprins 112.610 controale. Din valoarea totală a produselor neconforme - 263.897.259 lei - controlate în anul 2010, produse în valoare de 152.078.509 lei, reprezentând 58 la sută, au avut provenienţa din spaţiul extracomunitar, a precizat şeful ANPC.

Dintre controalele efectuate în anul 2010, în 76.114 din cazuri a fost constatată nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, cuantumul amenzilor aplicate de comisarii ANPC anul trecut reprezentând 170.219.841 de lei.

În urma măsurilor dispuse, au fost oprite definitiv de la comercializare în anul 2010 produse periculoase în valoare totală de 4.269.699 de lei, din care au fost distruse produse în valoare de 1.551.907 lei.

De asemenea, în primele cinci luni ale lui 2011, comisarii ANPC au desfăşurat aproximativ 50.000 de acţiuni de control, aplicând amenzi de peste 56 de milioane de lei.

Din cele 20.827 de reclamaţii înregistrate în perioada ianuarie - mai 2011au fost analizate aproximativ 90 la sută, numai jumătate fiind întemeiate, din acestea peste 40 la sută fiind rezolvate amiabil. Cele mai multe au făcut referire la serviciile de telefonie fixă şi mobilă, privind deficienţe de semnal, abuzuri în contracte sau probleme tehnice ale aparatelor telefonice apărute la scurt timp de la achiziţionare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Topul privind reclamaţiile consumatorilor, neschimbat în ultimii ani, telefonia pe primul loc.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Topul privind reclamaţiile consumatorilor, neschimbat în ultimii ani, telefonia pe primul loc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei