Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 nov 2010 - Anul XV, nr. 282 (4573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş cere prefecţilor propuneri pentru interzicerea vânzării produselor etnobotanice

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, le-a cerut prefecţilor, ieri, să analizeze "cu toată atenţia" situaţia magazinelor de etnobotanice din judeţe şi să vină cu propuneri care să ducă la interzicerea vânzării acestor produse.

Traian Igaş le-a cerut acest lucru prefecţilor în cadrul unei întâlniri de ieri, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

"Va trebui să luăm măsuri ferme, să încercăm să găsim cadrul legal şi măsurile potrivite, astfel încât să scoatem de pe piaţă aceste produse care fac victime. Vă solicit să urmăriţi cu toată atenţia această problemă îngrijorătoare şi să-mi aduceţi la cunoştinţă toate problemele pe care le întâmpinaţi în acest sens", a spus Traian Igaş, citat în comunicatul de presă.

În cadrul întâlnirii, ministrul i-a prezentat şi pe cei doi oficiali MAI numiţi în funcţii săptămâna trecută, respectiv secretarul de stat Ioan Dascălu şi şeful Poliţiei Române, Liviu Popa.

Igaş le-a transmis prefecţilor că atât el, cât şi cei doi oficiali vor face, în perioada următoare, vizite în fiecare judeţ, pentru a cunoaşte cât mai bine situaţia din teritoriu.

Traian Igaş a vorbit şi despre măsurile stabilite pentru sezonul rece la nivelul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

La întâlnire au participat secretarul de stat pentru Comunităţi Locale, Gheorghe Emacu, secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Mihai Capră, secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, Ioan Dascălu, adjunctul şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, Ioan-Nicolae Căbulea şi şeful Poliţiei Române, Liviu Popa.

 

Cum a evoluat problema etnobotanicelor

În 10 februarie, Guvernul a emis o Ordonanţă de urgenţă prin care a fost interzisă comercializarea unui număr de 36 de substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.

Iniţiativa Guvernului a fost motivată de situaţia apariţiei în România a unor magazine în care se comercializau o serie de produse ce aveau în componenţă plante şi substanţe cu proprietăţi psihoactive, care s-au dovedit a fi deosebit de periculoase pentru sănătate, care erau considerate "droguri legale".

Şi după apariţia acestei ordonanţe însă sute de tineri au continuat să ajungă la spital în stare gravă, în urma consumului de plante etnobotanice procurate fie de la magazine specializate, fie achiziţionate de pe internet. Totodată, s-a înregistrat o scădere a vârstei consumatorilor de astfel de substanţe.

În aceste condiţii, medicii şi inspectoratele şcolare au solicitat închiderea magazinelor care comercializează astfel de produse.

De asemenea, în urma controalelor, mai multe magazine din diferite zone ale ţării au fost închise sau suspendate, iar unele autorităţi locale au decis deja interzicerea acestora.

 

Buzău: Elev de 17 ani la spital după ce a consumat produse etnobotanice la şcoală

Un adolescent în vârstă de 17 ani de la un liceu din municipiul Buzău a ajuns, luni, în stare de inconştienţă la spital, după ce a consumat, în pauză, produse etnobotanice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău, tânărul a fost luat de la şcoală de o ambulanţă după ce i s-a făcut rău, în timpul cursurilor.

Din primele informaţii furnizate de purtătorul de cuvânt al Poliţiei buzoiene, comisarul Florina Crucianu, reiese că tânărul căruia i s-a făcut rău la şcoală a consumat produse etnobotanice în pauză împreună cu cel puţin un alt coleg, în vârstă de 18 ani, care ar fi cumpărat substanţa din care au preparat ţigările de la un magazin autorizat din municipiul Buzău.

Conform sursei citate, tânărul de 18 ani se află la Serviciul Judeţean de Combatere a Criminalităţii Organizate, unde este audiat.

De asemenea, în liceu a fost începută o anchetă în urma căreia să se stabilească cum a fost posibil ca tinerii să consume produse etnobotanice în incinta unităţii de învăţământ.

Tânărul care a fost dus la Spitalul Judeţean Buzău, la Unitatea de Primire Urgenţe, a fost stabilizat, însă rămâne sub supravegherea medicilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş cere prefecţilor propuneri pentru interzicerea vânzării produselor etnobotanice.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş cere prefecţilor propuneri pentru interzicerea vânzării produselor etnobotanice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei