Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 nov 2010 - Anul XV, nr. 282 (4573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Valabilitatea unui contract de muncă pe durată determinată va creşte cu un an, la trei ani

Perioada pentru care poate fi încheiat un contract individual de muncă pe durată determinată va creşte de la cel mult doi ani la trei ani, iar un astfel de contract va putea fi prelungit şi după expirarea termenului, "pentru perioada realizării unui proiect, program sau lucrări".

Perioada pentru care poate fi încheiat un contract individual de muncă pe durată determinată va creşte de la cel mult doi ani la trei ani, iar un astfel de contract va putea fi prelungit şi după expirarea termenului, "pentru perioada realizării unui proiect, program sau lucrări".

Noul termen pentru care poate fi încheiat un contract de muncă pe durată determinată a fost inclus în proiectul de modificare a Codului Muncii, obţinut de MEDIAFAX.

Documentul stabileşte că un contract individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 36 de luni.

Forma actuală a Codului Muncii prevede însă un astfel de contract nu poate fi încheiat pe o perioada mai mare de 24 de luni.

Proiectul de modificare a Codului Muncii mai stabileşte că un contract individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, pentru perioada realizării unui proiect, program sau lucrări.

 

Prevederi din actualul cod, eliminate

Va fi însă eliminată prevederea conform căreia între aceleaşi părţi pot fi încheiate cel mult trei contracte individuale de muncă pe durată determinată succesiv.

Va fi eliminată şi regula conform căreia la încetarea celui de-al treilea contract individual de muncă pe durată determinată sau la expirarea termenului maxim de valabilitate, se încheie un contract pe durată nedeterminată.

Documentul mai prevede că un angajator poate apela la agenţi de muncă temporară pentru executarea unei sarcini precise şi cu caracter temporar, pentru un termen care nu poate fi mai mare de 24 luni, faţă de maximum 12 luni în prezent.

Agentul de muncă temporară reprezintă acea societate comercială autorizată care încheie contracte de muncă temporară cu salariaţi temporari, pentru a-i pune la dispoziţia unui angajator.

Durata misiunii de muncă temporară va putea fi prelungită pe perioade succesive care, adăugate la durata iniţială a misiunii, nu poate conduce la depăşirea unei perioade de 36 de luni. Actualul Cod al Muncii stabileşte că durata misiunii de munca temporara poate fi prelungită o singură dată pentru o perioada care, adăugată la durata iniţială a misiunii, nu poate conduce la depăşirea unei perioade de 18 luni.

Proiectul stabileşte că, între două misiuni, salariatul temporar se află la dispoziţia agentului de muncă temporară, fără să mai facă referire la faptul că acesta beneficiază de un salariu plătit de agent, care nu poate fi mai mic decât salariul minim brut pe ţară.

 

Perioada de probă

Prin contractul de muncă temporară se poate stabili o perioadă de probă pentru realizarea misiunii, a cărei durată nu poate fi mai mare de două zile lucrătoare, în cazul în care contractul de muncă temporară este încheiat pentru o perioadă mai mică sau egală cu o lună, 5 zile lucrătoare, la contractul de muncă temporară încheiat pentru o perioadă cuprinsă între o luna şi 3 luni, 15 zile lucrătoare, în cazul în care contractul de muncă temporară este încheiat pentru o perioadă cuprinsă între 3 şi 6 luni, 30 zile lucrătoare, în cazul în care contractul de muncă temporară este încheiat pentru o perioadă mai mare de 6 luni, şi 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului de muncă temporară mai mare de 6 luni.

În prezent, Codul Muncii stabileşte că prin contractul de muncă temporară se poate stabili o perioadă de probă pentru realizarea misiunii, a cărei durată este fixata în funcţie de solicitarea utilizatorului, dar care nu poate fi mai mare de doua zile lucrătoare, în cazul în care contractul de muncă temporară este încheiat pentru o perioadă mai mică sau egală cu o lună, 3 zile lucrătoare, la un contract pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi două luni, şi 5 zile lucrătoare, în cazul în care contractul de muncă temporară este încheiat pentru o perioadă mai mare de două luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valabilitatea unui contract de muncă pe durată determinată va creşte cu un an, la trei ani.
 Vizualizări articol: 335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valabilitatea unui contract de muncă pe durată determinată va creşte cu un an, la trei ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei