Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 sep 2010 - Anul XV, nr. 225 (4516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un român reţinut pentru prejudicierea eBay a provocat pagube unui număr de peste 4.000 de persoane

Cetăţeanul român reţinut, miercuri, pentru fraudă informatică prin lansarea de atacuri tip phishing asupra angajaţilor companiei eBay.Inc şi pentru retrageri frauduloase de bani din contul altor oameni, a provocat pagube financiare unui număr de peste 4.000 de persoane.

Mihail Concioiu, reţinut miercuri de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a lansat trei atacuri tip phishing asupra a 3.700 de angajaţi ai eBay, se arată într-un comunicat de presă de joi al Poliţiei Române.

Totodată, el şi complicii săi ar fi folosit datele găsite în conturile informatice ale angajaţilor eBay pentru a face retrageri frauduloase de pe conturile bancare a 500 de clienţi ai companiei, prejudiciindu-i pe aceştia cu 300.000 de euro.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul a fost ajutat de alte şapte persoane, respectiv Nicolae V., de 24 de ani, din comuna Olanu, judeţul Vâlcea, Călin A., de 25 de ani, din Arad , Simona V., de 30 de ani, din Arad, Gabriela M., de 21 de ani, Madalin B., de 22 de ani, Ionuţ A., de 22 de ani şi Vasile C., de 25 de ani, toţi din Râmnicu Vâlcea.

Nicolae V. şi Călin A. au fost reţinuţi alături de Concioiu, miercuri, în urma a şapte percheziţii simultane desfăşurate marţi în Râmnicu Vâlcea, Arad, Drăgăşani şi comuna Olanu din judeţul Vâlcea. Poliţiştii au ridicat, în urma percheziţiilor, aparatură electronică, bani, precum şi alte înscrisuri care să probeze activitatea infracţională a celor şapte.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Vâlcea îl cercetează pe Liviu Mihail Concioiu pentru fraudă informatică, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave, informează, joi, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Anchetatorii au stabilit că, în 2009, Concioiu a lansat două atacuri tip phishing asupra unui număr de 1.784 de angajaţi şi respectiv 1.521 de angajaţi ai companiei eBay.Inc., cărora le-a sustras ID-ul şi parola.

El a accesat neautorizat şi a pătruns în baza de date securizată a companiei eBay, de unde a sustras documente interne ale companiei şi diverse fişiere, printre acestea fiind şi o aplicaţie utilizată de angajaţii eBay pentru interogarea bazelor de date cu clienţii companiei şi cu tranzacţiile desfăşurate de către aceştia, spun procurorii DIICOT.

În 8 iunie 2009, Concioiu a lansat un nou atac informatic asupra unui număr de 417 angajaţi ai companiei cărora le cunoştea datele de identitate şi adresa de e-mail, cu scopul de a pătrunde din nou prin încălcarea măsurilor de securitate în reţeaua internă a eBay, unde au acces numai anumiţi funcţionari ai companiei, perturbând astfel grav funcţionarea normală a acestui sistem de licitaţii electronice.

Învinuitul a sustras prin phishing conturile unui număr de aproximativ 1.183 de utilizatori legitimi ai companiei, prin folosirea mai multor site-uri.

Prejudiciului suferit de compania eBay, drept consecinţă a atacului de tip phishing este 3.000.000 de dolari.

Pe de altă parte, Concioiu, împreună cu partenerii săi, au obţinut datele de identificare ale unor carduri emise de bănci din Italia şi a efectuat operaţiuni de retragere de numerar din ATM-uri prin utilizarea neautorizată a acestor date, obţinând suma de peste 300.000 de euro de la utilizatorii eBay.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul SCCO Vâlcea.

Procurorii DIICOT au colaborat cu ofiţerii US Secret Service din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi cu autorităţile judiciare italiene pentru soluţionarea cauzei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un român reţinut pentru prejudicierea eBay a provocat pagube unui număr de peste 4.000 de persoane.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un român reţinut pentru prejudicierea eBay a provocat pagube unui număr de peste 4.000 de persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei