Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 sep 2010 - Anul XV, nr. 225 (4516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Guvernul va impune un plafon maxim de ajutoare sociale sub nivelul venitului minim garantat

Guvernul va impune un plafon maxim de ajutoare sociale sub nivelul venitului minim garantat, pentru a elimina situaţiile în care persoane care deţin vilă şi maşină şi stau în cârciumă să aştepte sprijin de la stat, a afirmat premierul Boc într-o discuţie cu membrii comunităţii româneşti din New York

"Dacă mergeţi acum la ţară să angajaţi un om să meargă la coasă sau să lucreze la fermă, nu veţi găsi pentru că are ajutor social minim care îi permite să stea în cârciumă cât doreşte şi, în acelaşi timp, să primească iarna ajutor pentru cumpărarea lemnelor, şi nu să muncească, să intre în câmpul muncii. Nu mai putem să stăm în maniera asta de a guverna. Punem un plafon maxim de ajutoare sociale care să fie mai mic decât venitul minim garantat, încât să-l determini pe om să iasă din starea de pasivitate şi să-şi menţină un loc de muncă", a spus Boc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a arătat din nou că România şi politicienii nu au ştiut să fructifice avantajele intrării în Uniunea Europeană, cu au accentuat dezechilibrele structurale provenite din perioada comunistă şi a susţinut că nimeni nu ar avea nimic împotrivă să crească salariile, pensiile sau ajutoarele sociale "cu condiţia să aibă susţinere în spate".

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a anunţat, luni, că Guvernul a decis ca persoane care deţin şi alte locuinţe în afara celei de domiciliu, precum case de vacanţă, sau maşini cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 cmc nu vor mai primi ajutoare de încălzire, evaluările indicând că peste 10% dintre cele 3,2 milioane familii beneficiare ar urma să nu mai fie subvenţionate.

Surse guvernamentale au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX că Executivul a discutat varianta ca şi persoanele care deţin depozite bancare în valoare de peste 3.000 lei, suprafeţe de teren mai mari de 1.000 metri pătraţi sau animale de curte, precum vaci şi porci să nu mai primească ajutoare de încălzire.

Noile reguli de acordare a ajutoarelor de încălzire vor fi aplicate începând cu sezonul de iarnă 2010-2011.

Agenţia MEDIAFAX a prezentat, săptămâna trecută, un proiect de ordonanţă de urgenţă care stabilea că ajutorul pentru încălzirea locuinţei ar putea fi acordat luând în calcul aceleaşi venituri ca în cazul acordării ajutorului social, ceea ce ar reduce cu peste 400.000 numărul de beneficiari şi ar creşte cu 10,6 de milioane de lei bugetul de stat în 2010.

Premierul Emil Boc se află la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Guvernul va impune un plafon maxim de ajutoare sociale sub nivelul venitului minim garantat.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Guvernul va impune un plafon maxim de ajutoare sociale sub nivelul venitului minim garantat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei