Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 sep 2010 - Anul XV, nr. 225 (4516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu apa la poartă

Locuitorii din Burdujeni Sat, dezinteresaţi de racordarea la utilităţile aduse prin ISPA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul din cele mai vitregite cartiere ale Sucevei, Burdujeni Sat, are acum reţea de apă rece şi canalizare, acesta fiind unul din obiectivele principale ale proiectului ISPA accesat de Primăria Suceava. Surprinzător, deşi oamenii din acest cartier au acum apă curentă şi canalizare aduse la poarta gospodăriei, mai bine de 90% dintre ei refuză să se racordeze la aceste servicii de utilităţi.

Astfel, din cei 1400 de potenţiali consumatori pentru care a fost făcută această investiţie de zeci de milioane de euro, doar 97 au încheiat contracte cu ACET pentru ca apa potabilă să le curgă la robinete, iar dejecţiile şi apa uzată să nu mai ajungă în gropi săpate în spatele casei sau în fose care trebuie golite periodic.

Reticenţa lor în a folosi acest serviciu care le-a fost pus acum la dispoziţie, după ce ani la rând s-au tot plâns că ei plătesc impozite de oraş, dar trăiesc ca într-un sat, este o surpriză neplăcută şi pentru autorităţi.

“Nu ne aşteptam să se întâmple aşa ceva. Până acum toţi spuneau că vor condiţii de oraş, acum, când am reuşit să le punem la dispoziţie, le refuză. Din păcate, acest lucru poate influenţa negativ investiţia făcută acolo, pentru că dacă apa din rezervoare nu este consumată la un debit care să asigure reîmprospătarea ei, îşi poate pierde calităţile potabile. Rezervoarele şi instalaţiile au fost dimensionate pentru a asigura apă tuturor locuitorilor din Burdujeni Sat. Sfatul meu pentru locuitorii acestui cartier este să profite de oportunităţile create prin extinderea reţelelor de apă şi canalizare, cu eforturi mari”, a declarat viceprimarul Viorel Seredenciuc.

 

Lipsa instalaţiilor interioare şi apa din fântână, principalele piedici

Acelaşi semnal de alarmă a fost lansat şi de directorul ACET, Ştefan Groza, în comandamentele ISPA, când a spus că deşi oamenii săi au umblat din poartă în poartă să îi convingă pe oameni să se racordeze la reţelele de apă şi de canalizare, care le trec prin faţa casei, rezultatele au fost extrem de slabe.

Una din principalele piedici în racordarea locuitorilor din Burdujeni Sat la reţeaua de apă potabilă este faptul că nu au instalaţii interioare, astfel încât apa să le curgă la robinete, în casă. Costul realizării acestor instalaţii şi cel de racordare la căminele de apă din faţa porţii sunt de minim 600 – 700 de lei, bani pe care unii nu îşi permit să îi investească în confortul lor, în vreme ce alţii consideră că este o cheltuială inutilă, când ei au fântână în curte şi nu plătesc pentru apa pe care o scot de acolo.

În aceste condiţii, ar putea trece ani mulţi până când reţeaua de apă şi canalizare din Burdujeni Sat ar putea fi folosită la adevărata ei capacitate, ceea ce ar putea da serioase bătăi de cap ACET-ului şi municipalităţii, care vor trebui să se deplaseze cu utilaje şi oameni în zonă şi să intervină la străzile reparate, atunci când va mai apărea câte un locuitor dornic să beneficieze de facilităţile civilizaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii din Burdujeni Sat, dezinteresaţi de racordarea la utilităţile aduse prin ISPA.
 Vizualizări articol: 1393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Locuitorii din Burdujeni Sat, dezinteresaţi de racordarea la utilităţile aduse prin ISPA2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Normal trimis de
(24 sep 2010, 12:38:58
"în vreme ce alţii consideră că este o cheltuială inutilă, când ei au fântână în curte şi nu plătesc pentru apa pe care o scot de acolo."
De ce atata timp cat am fantana proprie sa iti platesc tie apa? apa care nu stiu cat de buna e..si ce vreti daca pensionaru are pensia de 3 milioane de unde sa scoata bani sa ti plateasca apa,prefera sa mearga la vecinu de unde o ia gratis
2.   Apa ieftina trimis de
(24 sep 2010, 19:23:51
apa pe care o aduceti in burdujeni sat ar trebui sa fie ietina,sistemul de distributie s-a marit deeci cheltuiala pentru pompare e aproape la fel,dar nesatuii de la acet o scumpesc,oamenii au venituri din ce in ce mai mici si o sa vedem noi peste ani cui ramane toata infrastructura facuta in romania cica pe bani europeni!
3.   Pacat trimis de
(24 sep 2010, 22:45:29
Pacat ca se arunca banii pe asa oameni. Sunt atatea zone de vile cu oameni gospodari si potenti financiari care ar aprecia sincer o asemenea investitie. Daca tot au investit in zona aceea, nu puteau sa le traga teava pana in casa? Proiectul a costat milioane de euro, le-au facut camine in fata portii pe bani grei, ce-i mai costa sa traga si tevile pana in casa oamenilor? Se opunea uniunea europeana?
4.   Nişte geniali trimis de
(25 sep 2010, 10:11:37
Cam ăsta e modul în care se face treaba la noi. Mai întâi se fac fel de fel de proiecte, se investesc banii şi apoi se pune întrebarea: "Bă, da' foloseşte cuiva ce am făcut noi aici?". E ca şi cum ai trage gaz în Brodina.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei