Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 sep 2010 - Anul XV, nr. 225 (4516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS va achiziţiona mijloace de transport, inclusiv elicoptere, pentru Ambulanţă şi SMURD

Vineri, 24 Septembrie 2010 (16:59:54)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în câteva săptămâni va lansa, împreună cu MAI, o procedură de achiziţie publică pentru cumpărare de mijloace de transport, atât pentru Serviciul de Ambulanţă, cât şi pentru SMURD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cseke a spus că este vorba atât despre autosanitare, cât şi despre elicoptere pentru intervenţii de urgenţă, astfel încât toate zonele României să fie acoperite.

"Împreună cu colegii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor suntem deja în măsură ca, în câteva săptămâni, să lansăm pe SEAP o procedură de achiziţie publică pentru cumpărare de mijloace de transport atât pentru ambulanţă, cât şi pentru SMURD, cât şi elicoptere care ar fi necesare. Vorbim de un acord cadru pe care dorim să îl încheiem pe patru ani, urmând ca, în această perioadă, în funcţie de posibilităţile financiare să le achiziţionăm", a spus Cseke.

El a arătat că în prezent mai este nevoie de elicoptere pentru a putea fi "acoperite" cât mai rapid toate zonele din România, dar şi de mijloace de transport.

Cseke a spus că unele dintre mijloacele de transport trebuie schimbate, însă achiziţia de noi mijloace de transport este cerută şi de unele judeţe unde serviciile de acest gen s-au extins.

"Va fi un contract-cadru exact pentru că va fi un număr minim de autosanitare şi mijloace de transport şi un număr maxim pe timp de patru ani. În jur de 700 până la 1.200 de mijloace de transport. În funcţie de preţul obţinut în achiziţia publică şi de prevederile bugetare pe următorii patru ani, vom putea achiziţiona treptat aceste mijloace de transport. La elicoptere este cam aceeaşi situaţie. Noi avem astăzi practic două elicoptere şi un elicopter de la MAI, deci trei baze operabile pe SMURD cale aeriană. Ar mai fi nevoie de încă şase centre ca să putem acoperi toate regiunile României şi să intervenim mai rapid cu aceste elicoptere şi în funcţie de prevederile bugetare urmează să vedem cum le putem achiziţiona", a spus Cseke.

Acesta a subliniat că este important să se deruleze achiziţia publică, să existe un câştigător şi să se poată încheia contractul, iar apoi, în funcţie de prevederile bugetare, aceste mijloace de transport se vor achiziţiona treptat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS va achiziţiona mijloace de transport, inclusiv elicoptere, pentru Ambulanţă şi SMURD.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS va achiziţiona mijloace de transport, inclusiv elicoptere, pentru Ambulanţă şi SMURD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei